A berlini Brunszvik Egyesület farsangi ünnepsége

"Itt a farsang áll a bál..."

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
Kézműveskedéssel, jelmezes felvonulással, arcfestéssel és a MintaPinty zenekar koncertjével vártuk az érdeklődőket.
arcfestésMintaPinty zenekara Magyar Óvoda műsoraKoncert

Január 27-én szombaton 15 órától tartottuk farsangi rendezvényünket, melynek a Collegium Hungaricum Berlin adott helyet. Az eseményt természetesen rengeteg előkészület előzte meg, színes programmal vártuk a vendégeket. A farsangot a köszöntő után a magyar ovisok kis bemutató előadása indította. Már január eleje óta készültünk az eseményre. Mondókáztunk, énekeltünk és még egy kis táncos koreográfiával is vártuk a nézőközönséget. A kis bemutató után következett a Mintapinty Zenekar koncertje, aminek egykor magam is tagja voltam. Természetesen néhány dal erejéig újra részese is lehettem előadásuknak.

A koncert után kezdődött a jelmezes felvonulás, majd egy kis táncos mulatsággal zártuk az eseményt. Az ünnepség alatt végig lehetőség volt a kézműveskedésre és az arcfestésre is. A gyerekek színes maszkokat készíthettek, az arcfestésnél pedig igyekeztünk a legvadabb álmokat is valóra váltani. A szülőknek mindeközben lehetőségük volt magyar borok és igazi magyar pogácsa kíséretében élvezni az estét.

Az eseményt egy órás kóruspróba is megelőzte, hiszen már javában készülünk a február 23-án tartandó Kodály estünkre, aminek zárószáma Kodály Esti dal című kórusműve lesz. A kórust a magyar iskola egyik tanárával közösen vezetjük.

Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sokan eljöttek, sokan vártak egy ilyen lehetőségre. Izgatottan várjuk a folytatást! A farsangi mulatságunkat pedig elégedetten zártuk.