Batyubálas táncház Genfben a Turai bandával

/ Knoll Petra /
knoll.petra képe
December elsején tartották a már hagyományosnak mondható táncházat a Pannonia Genfi Magyar Néptáncegyüttes szervezésében. Hiteles források szerint, még soha nem vettek részt ilyen sokan az itteni magyar táncházon; az biztos, hogy több mint száz ember tette tiszteletét ezen az igazán jó hangulatú összejövetelen.
Kezdés előttGyermek bemutatóTáncForraltbor

Este 8 órakor vette kezdetét a mulatság. Elsőnek egy gyermek táncprodukciót láthatott a nagyérdemű, utána pedig a megjelent gyerekekre várt egy kis tánctanítás. Hihetetlenül sokan voltak, így talpalatnyi hely se maradt a táncparketten. Ezt követte a felnőttek bemutatója. Ez már egy igen begyakorolt koreográfia volt, hiszen ezt adták elő a III. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztiválon Stuttgartban. Természetesen mondanom se kell, hogy itt Genfben és Stuttgartban is nagy sikerük volt a Pannoniásoknak. Az est hátralévő részében pedig az önfeledt táncé volt a főszerep.

A vendégeknek és a szervezőknek köszönhetően sok finomság volt a terített asztalon, ki-ki kedvére fogyaszthatott belőlük. Szükség is volt egy kis frissítőre, és energia-utánpótlásra a letáncolt órák után. A másik pihenőhely a konyhában volt, hiszen itt főtt a kétféle forraltbor. Jómagam főztem ezt a téli nedűt. Örömmel mondhatom el, hogy volt, akivel sikerült megszerettetni a fehérborból készült forraltbort. Valamint ide jártak levegőzni a tánc hevében kimelegedtek, mert a táncparketten olyan meleg volt, a sok ember miatt, hogy szinte olvadtak a falak.

A jó hangulatot a berni és zürichi magyar zenészekből álló Turai banda biztosította, akik hajnali két óra után is vidáman húzták a legkitartóbbak kedvenc nótáit. Hivatalosan éjfélkor lett volna vége a mulatságnak, de a fantasztikus légkörnek köszönhetően a sereghajtók fél 4-kor hagyták el a helyszínt. A Pannonia Genfi Magyar Néptáncegyüttes jövőre is szeretettel várja majd az érdeklődőket!