Anyák napi és tanévzáró ünnepség a montreali Csillagösvény Magyar Iskolában

„Áldjon meg téged, áldjon az Úr!”

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe
A montreali Csillagösvény Magyar Iskola május 5-én, egyben tanévzáró műsor keretében ünnepelte az édesanyákat, nagymamákat.
Anyák és gyerekekKöszöntésekVendégekTerülj, terülj, asztalkám!

Véget ért a 2018–2019-es tanév a Csillagösvény Magyar Iskola kisdiákjai számára. A Montreali Első Magyar Református Egyház mellett működő vasárnapi iskola fő célkitűzése a hitoktatás, a keresztyén értékek közvetítése, de a tanórákon természetesen hangsúlyt kap a magyar nyelv fejlesztése és a magyar kultúra megismertetése is. A foglalkozásokra vasárnaponként (az angol és magyar nyelvű istentiszteletekkel egy időben) 10 és 12 óra között került sor.

Az elmúlt tanév alatt kicsik és nagyok megismerkedtek a teremtéstől kezdve néhány ószövetségi történeten át az egyházi év kiemelkedő eseményeivel, valamint Jézus földi életének egy-egy mozzanatával. A tanórákon helyet kaptott az imádság, a gyerekénekek vagy a változatos kézimunkák készítése is.

Ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra, elmondhatjuk, hogy eseménydús tanévet tudhatunk magunk mögött, hiszen az egyházi ünnepkörökhöz kapcsolódó eseményeken (advent, karácsony, húsvét) túl olyan különleges gyerekfoglalkozásokra is sor került, mint a Márton-nap, a farsangi mulatság, a Mátyás-nap vagy a tavaszi kirándulás. Ennek a programokban színes tanévnek a lezárásaként ünnepeltünk vasárnap, és köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, hölgyeket. Kicsit félénken, de jókedvűen szavaltak, énekeltek a gyerekek, a saját kezűleg készített ajándék és virág átadásához pedig Kertész Anna zongorajátéka biztosította az ünnepi hangulatot. Az együttlétet a gyülekezettel közösen szervezett szeretetvendégség zárta.

Az egész évi támogatásért köszönet illeti a Montreali Első Magyar Református Egyházat, a gyülekezet lelkipásztorát, Nt. György L. Attilát, a Csillagösvény Református Egyesület elnökét, Nagy Enikőt, és nem utolsósorban a szülőket, akik sokszor hoztak áldozatot, hogy a gyerekeket hétről hétre elhozzák a foglalkozásokra.

Montrealba a napokban érkezett meg a tavasz, a vetés, ültetés ideje. Az utcákon megfigyelhető, hogy mindenki igyekszik a kertjét virágokkal beültetni. Az iskolában most ért véget a hivatalos keretek között történő „magvetés”. A növekedést a természetben és az emberi lélekben egyedül Isten adhatja az Ő ingyen kegyelméből. Ez minden magvető reménysége.

Soli Deo Gloria!

A képeket Nagy Enikő és György L. Attila készítette.