Őszi cserkésztábor

/ Orosz Sára /
orosz.sara képe
A 2. számú Bodnár Gábor Cserkész Csapat minden évben táborozik a Lovells Island nevű szigeten, Boston mellett. Akkor is, ha a Matthew hurrikán igyekszik ezt megakadályozni.
Bátor cserkészekA táborhelyTengerparti séta

Október közepén egy szigeten táborozni szakadó esőben? Igen! Hiszen, mint az közismert, a cserkész vízálló. Ezért két fajta időjárás létezik: a) táborozásra alkalmas és b) táborozásra kiválóan alkalmas. A bostoni Sziget tábor első napja az a) kategóriába sorolandó.

A táborban - és az év során - a keretmese szerint a magyarok őshazáját és rokon népeit kutató Kőrösi Csoma Sándort követjük hosszú utazásai során. Most éppen Rodosz szigetére. Ahol azonban kitör a pestis, így tovább kell menni. A két napba elképesztően sok program fért bele: a kiscserkészek képzésétől az akadálypályáig, egészen innovatív módon, bunkerben rakott tábortűzzel fűszerezve. A hangulatról pedig nem is próbálok meg tudósítani, mert lehetetlen szavakkal visszaadni.

A gyerekek és a cserkészvezetők is hurrikánt megvető szívóssággal felvértezve arattak győzelmet az időjárás felett október kilencedikén, Lovells Island vadregényes szigetén. Olyannyira, hogy az eső másnapra visszavonulót fújt és a tábort ragyogó napsütésben zárhattuk le.