Orgona illata…Édesanyáknak napja…

Anyák napi megemlékezés a Torontói Magyar Diaszpóra Missziós Központban

/ Guncz Nóra /
guncz.nora képe
Ha május, akkor „Anyák napja”! Még a virágok is az Édesanyáknak nyílnak, illatoznak. Kanadába is elérkezett ez az Ünnepnap, bár egy héttel később a magyar hagyományokhoz képest.
Anyak napja

2024. május 2. vasárnapján köszöntöttük az Édesanyákat és Nagymamákat az Első Magyar Református Egyház ünnepi Istentiszteletének keretein belül. Nt. Vass Zoltán Tiszteletes Úr prédikációjában kifejtette az Anya szerepének fontosságát a család intézményében, és hogy mindannyian hálával tartozunk az értünk tett áldozataikért.

Az Istentiszteleten a református közösség Nőikara, valamint a Kodály Zeneközpont tanulói szolgáltak anyák napi énekekkel. Felhangzottak többek között az „Orgona ága”, „Serkenj fel kegyes nép” és a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalok, zárószámként pedig Balázs Árpád: Bodzavirág című műve csendült fel a Nőikar és a gyermekek közös éneklésével. A kórusok felkészítő tanára és a műsor lebonyolítója Guncz Nóra KCSP ösztöndíjas, zenetanár, közreműködött továbbá hegedű játékával Dancs Anna, szintén KCSP ösztöndíjas, népzenész. Emelvén az ünnepnap fényét, két meglepetés vers is elhangzott Juretic Anna és Juretic Mária előadásában. A műsor végén a fellépő gyermekek tulipánnal köszöntötték Édesanyjukat.

Az Istentiszteletet követően a közösség szeretetvendégség keretein belül folytatta az Édesanyák előtt való tisztelgést, amelynek során a jelenlévők különböző finomságokkal tölthették fel magukat.