Farsangi ünnepség Delray Beachen

Jelmezbál a Dél Floridai Magyar Gyermek Klubnál

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
2019. január 27-én tartották a South Florida Hungarian Kids Club farsangi ünnepségét a Delray Beachen található Old School Squere-i Művészeti Iskolában. A rendezvény különlegességét az idei év témája adta: Magyar találmányok és Hungarikumok.
Magyaros ételekFrissen sült fánkKicsik fánkevő versenyeFelvonulás

A 2019-es tavaszi félév első jelentős programjaként a Farsang nagy érdeklődésre tartott számot, így nem volt meglepő, hogy több mint 15 kisgyermek és szüleik is összegyűltek ünnepelni. A közös program törzsét a kézműves foglalkozás, a fánkevő verseny és nem utolsó sorban a felvonulás adta.  A kézműves szekció témája a farsangi álarc készítése volt, melyet nem csak a gyerekek, de a szülők is rendkívüli módon élveztek. Előkerültek a maszkalapok és a különböző minták, de a készülő műveknek csak a gyerekek fantáziája szabott határt. A végeredmény a tollas-gyöngyös maszkoktól a lufi-orrú és matricákkal, filctollakkal és csillámfestékkel díszített álarcokig terjedt.

A felvonuláson a gyerekek egy dalocskával kedveskedtek szüleiknek, majd bemutatták a saját jelmezüket. Volt köztük Szent-Györgyi Albert, de C-vitamin is. Túró rudiból több is akadt, és a Rubik kocka sem maradhatott el. Piros paprika, gomb, mobil telefon és Mirr Murr is megjelent. Jelen voltak nemzetünk híres sportolói: Puskás Ferenc és Papp László is, míg az egyik legegyszerűbb, de legszellemesebb jelmez a csillagfejű csavarhúzó volt.

A közösségi programokban való segédkezés mellett a fánksütés is a szülők, nagyszülők és segítők feladatai közé tartozott. A fánkevő versenyre készültek kis gömb alakú fánkocskák, amelyeket a gyerekeknek egy kifeszített kötélről kellett hátrakötött kézzel leenni a lehető legrövidebb idő alatt. Ez a program sok kacagás és vidámság forrása volt, mind a gyerekek, mind a szülők számára.

A nagyszerű magyaros étkek – ropogós csirkecomb, burgonyasaláta, fasírt, hamuban sült pogácsa – és a frissen sült lekváros szalagos fánk garantálta, hogy senki ne menjen haza éhesen a tartalmas vasárnapi programot követően.