Cserkész őrsvezető képzés New Yorkban

/ Orosz Sára /
orosz.sara képe
"A jó nevelő örök tanuló, s azonnal fölismeri, ha nálánál különb tanítványra talál." (Pilinszky János)
Cserkész vezetők, őrsvezetők, jelöltek és New York-i cserkészek

A cserkészetben nem véletlenül fordítanak kiemelt figyelmet az utánpótlás kinevelésére. Hiszen ezek a gyerekek adják az egész mozgalom leglényegesebb részét. Ahol jó őrsvezetők vannak, oda a cserkészek szívesen járnak vissza. A cserkészet sikeressége főleg rajtuk, és nem a magasabb rangú vezetőkön múlik.

A New York-i cserkészkörzetben most hétvégén tartottak őrsvezető képzést, ahol a helyi cserkészekkel is találkozhattak a körzet különböző városaiból érkező őrsvezetők és őrsvezető-jelöltek.

A hétvége célja az volt, hogy a már meglévő tapasztalataikat gazdagítva szerezzenek még több tudást a vezetésről és közben egymással is ismerkedjenek, összebarátkozzanak. A szervezett kapcsolatoknál ugyanis mindig sokkal nagyobb ereje van személyességnek. A legközelebbi ilyen eseményen ezek a fiatalok már barátként üdvözölhetik egymást, ezt a fajta találkozást pedig mindenki igényli. Végső soron a szervezetet is az ember–ember közti személyes kapcsolat teszi élővé, működőképessé.

Azon túl, hogy az idősebb vezetőktől és egymástól is tanulhattak, igazi közösségi élményt szerezhettek az együtt töltött két napban. A közös tanulás, játék, imádság, ének és egymás megismerése ilyen rövid idő alatt is feltámaszthatja bennük az összetartozás érzését és azt az igényt, hogy együtt hasznos és jó dolgokat tehessenek a magyarság megmaradásáért.