A Corki Cserkészet első foglalkozása

Frappánsan, kreatívan és lelkesen - mert együtt lenni jó

/ Dr. Csobánka Zsuzsa Emese /
csobanka.zsuzsa.emese képe
A 2018/2019-es tanév igazán emlékezetes lesz majd visszatekintve, hiszen az Angliai Magyar Cserkészek és a Corki Magyar Iskola és Óvoda támogatásával útjára indult Corkban a cserkészet. A cél közös: a sziget magyar gyermekei számára közösséget építeni, lelket emelni, értéket közvetíteni a cserkészet szellemiségében.
Sherlock Holmes leveleKirakós
Az első cserkészfoglalkozás egy Sherlock Holmes-hoz kapcsolódó keretmesére épült. Ismerkedős, névtanulós játékokkal indult a foglalkozás, majd a gyerekek megkapták a híres detektív levelét, amivel játékba hívta őket. Először egy kirakósjáték keretében Magyarország térképével ismerkedtek meg a gyerekek, majd körjáték következett. Ezen kívül ki kellett válogatniuk, mit vinnének magukkal egy kirándulásra, így gyakorlati tudásra is szert tettek, a karikák gúlára dobálásakor pedig ügyességüket fejleszthették. A foglalkozás végén a kincsesládából jutalomfalatok is előkerültek, hiszen teljesítették a küldetést. A program zárásaként újabb körjátékok, csapatépítő játékok fokozták a hangulatot a teremben, majd a farsangi foglalkozást vezették fel a cserkészek, hiszen az iskola farsangi mulatságában a Corki Cserkészek ismét segítő-levezető szerepet vállaltak magukra, a nagysikerű Mikulás-ünnepségen felbuzdulva. Erre február 10-én várnak mindenkit szeretettel. A magyar mesék világában tehet egy utazást, aki részt vesz.
 
A foglalkozást vezető felnőttek mindegyike lelkes és elhivatott a gyerekek iránt, fontosnak tartja, hogy az itt élő gyerekek összetartó és értékeket megélő tagjai legyenek a társadalomnak, akiket játékosan, a természettel összhangban, tudatos életre nevelnek. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy önkéntesen, időt és energiát nem kímélve Írország különféle pontjaiból érkeztek a csapattagok, hogy a jelenlévő gyerekek számára feledhetetlenné tegyék a januári vasárnap délutánt. 
 
A részvétel és a jelentkezés továbbra is nyitott, szeretettel várnak mindenkit a foglalkozásokra, ahogy a márciusi angliai cserkésztáborba is, melyre január végéig lehet jelentkezni a info@corkicserkesz.com címen.