Buenos Aires Első Májusfája

Májusfa Állítás az Őszi Vásáron

/ Wack Krisztina Mária /
wack.krisztina.maria2024 képe
Buenos Aires 2024. május 18.–19. Eseménydús hétvégét tudhat maga mögött a Club Hungária, hiszen idén először rendezték meg a májusfa állítást az őszi vásár keretein belül. Bár a naptár szerint már ősz van, a május hangulatát így is sikerült megidézni, és egy régi magyar hagyományt elevenítettek fel az argentin főváros szívében.
Készül a kürtöskalács tésztájaSülnek a kürtöskalácsokRegős néptáncegyüttes zenekara húzza a talpalávalótTánc a májusfa körül

A vásár életteli forgatagában mindenki megtalálhatta a maga kedvenc standját. Kézművesek mutatták be portékáikat: kerámiák, horgolt bábuk, valamint házilag készített finomságok savanyúságok, kekszek, mézeskalács és friss kenyér sorakoztak a standokon. A levegőt betöltötte a friss lángos, hortobágyi húsos palacsinta és grillezett húsok illata, ami garantáltan korgó hasakat vonzott a helyszínre. Külön említést érdemel a cserkészek által készített kürtőskalács, ahol mindenki, kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek a sütés folyamatában.

A rendezvény különlegességét idén a májusfa állítása adta. Az esemény rövid bevezetővel indult, ahol ismertették a májusfa állítás hagyományának eredetét és jelentőségét. A közönség kíváncsian figyelte, ahogy két stramm legény felállította a színes szalagokkal díszített májusfát a vásár közepén, amelyet énekszó és zenekari kíséret tett még ünnepélyesebbé.

A májusfa körüli moldvai táncokhoz hamar csatlakozott a nézelődő közönség is. Az önfeledt tánc és népi játékok még tovább fokozták a hangulatot egyesítve a résztvevőket egy közös örömteli élményben.

A rendezvény nagy sikert aratott, és azt tervezik, hogy hagyománnyá váljon a májusfa állítás az őszi vásáron Buenos Airesben. A Club Hungária, a Regős néptáncegyüttes, a Cserkészcsapatok közössége és a KCSP ösztöndíjas bebizonyították, hogy a hagyományok ápolása és az újítás nem zárják ki egymást, sőt együtt még színesebbé és gazdagabbá teszik a közösségi életet.