London Angels – ilyen nincs és mégis van

/ André Katalin /
andre.katalin képe
A magyarokat – bárhol is éljenek a világban – a közös történelmen és kultúrán kívül talán legerősebben a sportsikerek kovácsolják össze. Gondoljunk csak arra, hogyan tudunk örülni egy magyar olimpikonnak vagy egy foci-EB szereplésnek! Egy szó, mint száz, a sportban elért sikerek fontosak, és a nemzeti identitás részei. De ez hogyan kapcsolódik Londonhoz? És kik azok az angyalok, akik a címben is szerepelnek?
LALALALA

A London Angels egy olyan egyedülálló női kézilabda csapat, amelynek tagjai egytől-egyig magyarok. 2013-ban alakultak, és rövid időn belül annyira szárnyra keltek, hogy imár harmadik éve játszanak az angol első osztályban. Kétszeres női strand kézilabda bajnokok, és az angol első osztályban, mindjárt a feljutás évében a harmadik helyet érték el. Amire azonban a legbüszkébbek, hogy részt vehettek az EHF Challenge Kupában.

Tudni kell róluk, hogy mindenkinek van főállása, szabad idejüket áldozzák a sportsikerekért. Ezért nagyfokú elkötelezettség kell ahhoz, hogy hétről-hétre órákat utazzanak az edzések és mérkőzések helyszíneire. Nem kérdés, mindenképpen példaképek, és megérdemlik az elismerést.

Aki szeretne róluk még többet megtudni, a Duna World Tv-n 2016. december 17-én 16.40 perctől egy dokumentumfilm nyújt bepillantást a csapat életébe.  

Számomra, mint ösztöndíjasnak, megtisztelő, hogy megismerkedhettem velük, és felajánlhattam segítségemet. Sajnos a csapatba nem tudok belépni, de helyette megpróbálok olyan londoni magyarokhoz szólni, akik potenciális új tagok lehetnének a csapatban.

Hajrá London Angels!