Virtuális utazás Magyarországra

Nyílt napot tartottunk a Gold Coast-i Szivárvány Magyar iskolában!

/ Róth Eszter /
roth.eszter képe
A magyar iskolában hetente tartunk két órás foglalkozásokat, ahova mindig szívesen látunk új tanulókat. Épp ezért szerveztük meg nyílt napunkat, mert azt reméltük sokan eljönnek, részt vesznek programunkon, és megismerkednek az iskolával.
Nyílt nap az iskolábanNyílt nap az iskolában

A szülők betekintést nyerhettek az iskola működésébe, a gyerekek pedig részt vehettek a foglalkozáson, és megbarátkozhattak a többiekkel. Reméljük minél többen kedvet kaptak a csatlakozáshoz!

Mivel sok itteni magyarnak meghiúsult a terve, miszerint Magyarországra utazik az idei évben, ezért a nyílt nap  a “Virtuális utazás Magyarországra” címet kapta. 
Közösen megnéztünk egy kisfilmet Magyarországról, a filmben számos ismerős hellyel és információval, de sok újdonsággal is találkozhattak a gyerekek. Ezután a diákok hosszan meséltek személyes hazai élményeikről, kedvenc dolgaikról. Activity játék formájában még el is mutogattak sok Magyarországon élő állatot, helyszínt, hungarikumot, vagy akár magyar tevékenységet, mint a néptánc, vagy a lovasíjászat.

Sokat játszottunk, magyar népdalokat énekeltünk, és néhány népmesével is megismerkedtünk. Az egész eseményt átszőtte a jó hangulat, így azt mondhatom, hogy egy remek napot töltöttünk el együtt.