Tinédzser-találkozó Peine-ban

/ Adamek Norbert /
adamek.norbert képe
Március 2-án még éppen csak beköszöntött a meteorológiai tavasz, amikor Peine-ban ismét egy tinédzser-találkozóra kerülhetett sor.

A 10-14 éves kor közötti résztvevők Hannover nagyjából 35km-es körzetéből érkeztek Peine-ba, ahol némi üdítő és nasi várta őket, nem beszélve a szervezőkről. Az összejövetel bemelegítő játékokkal indult, majd a napot meghatározó történet feldolgozására került sor, ami Sámuel prófétai elhívásáról szólt: fontos, hogy jelen legyünk Isten számára, különben hiába szólítgat. Itt vagyok – itt vagy? Ez volt a kérdés.

Ezután ebéd következhetett, ami nagyon finom gulyáslevesből és temérdek palacsintából állt. Miután ezen túltettük magunkat (remélem, a kedves olvasónak is sikerül), elmentünk a helyi csokoládégyárba, hogy megnézzük, honnan is jön a csoki eredetileg, mi az európai története, s milyen folyamatokon megy keresztül a kakaóbab, mire az általunk is ismert csokoládéformákig eljut.

Az édes emlékű látogatás után egy kis pihenő következett, majd előkészítettünk egy, a szülők számára is izgalmas utat, ami Jézus feltámadását, s az utána következő napokat tette élményszerűvé. Ez utóbbi olyan nagy sikernek örvendett, hogy az erre szánt időt sikerült jelentősen túllépnünk, de nem bántuk.

A nap végeztével jóleső fáradsággal térhetett mindenki otthonába, de azzal a biztos hittel is, hogy Isten nem csak itt volt vagy van, de lesz is velünk. Itt vagyok, én vagyok.