A Stockholmi Katolikus Kör télbúcsúztatója

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
2017. február 24-én Stockholmban, a Magyar Házban a Katolikus Kör hagyományos estéjét rendezték meg. A Kőrösi Program ösztöndíjasaként adtam egy operett műsort, melyet egy finom magyar vacsora követett. A Katolikus Kör a legrégebben kialakult magyar egyesület, mely 1957-ben jött létre. Jelenlegi elnöke Simon István Sladius. Az egyesületnek havonta egyszer van összejövetele, ahol minden alkalommal, magyar vacsorát készít az egyesület vezetősége. Régebben hetente jártak össze a tagok, két éve havonta tartják meg összejövetelüket. A Katolikus Kör bejegyzett tagja 100 fő.
Stockhomi Katolikus KörStockhomi Katolikus KörStockhomi Katolikus Kör - Ferencz OrsolyaStockhomi Katolikus Kör

Sok esetben hívnak meg előadókat rendezvényeikre, én második ízben jártam náluk. Kimondottan jó társasággal találkoztam, akik nyitottak a magyar kultúra sokszínűségére, akik ápolni akarják a magyar hagyományokat és tenni tudnak, hogy azok tovább éljenek.  

A vezetőségi tagok nagyon aktívak, szabadidejüket, energiájukat áldozzák fel, hogy ezek a rendezvények mindig jól sikerüljenek és az asztalra igazi magyar étel kerülhessen. A Katolikus Kör kultúrfelelőse: Magyar Tibor. Dr. Fonyód Péter vezetőségi tag is komoly részt vállal e programok kialakításában, megszervezésében. Meg szeretném említeni a lányokat, akik a konyhában sürögnek-forognak, ugyanakkor vezetőségi tagok: Sladius Erika, Magyar Mária, Fejes Katalin, Benkő Ilona, Balogh Zsuzsanna. 

A Stockholmi Magyar Házban kerülnek megrendezésre ezek az esték, ahol minden alkalommal kiváló a hangulat. Ezen alkalommal a hangulatot emelte az isteni húsleves, melyet a csodálatos túrógombóc követett.

        

Johann Strauss – Denevér c. operett -  Adél Kacagó dala

Huszka Jenő – Erzsébet királyné c. operett - Rózsám, viruló kis rózsám

Lehár Ferenc – Cigányszerelem c. operett - Messze a nagy erdő

Johann Strauss – Cigánybáró c. operett - Szaffi dala

Ábrahám Pál – Bál a Savoyban c. operett - Tangolita dala

Szakcsi Lakatos Béla – Piroskaraván c. musical – Jaj, Anyám