Mozgalmas január

/ Jakab Rita /
jakab.rita képe
Egy San Diego-i ismerősöm, miután meséltem neki, hogy a magyar közösséggel pótszilvesztert rendezünk, fejét rázva közölte, hogy ezen egyáltalán nem csodálkozik, hisz nekünk magyaroknak a karácsony is három napig tart – van szent este, karácsony első és második napja – nem úgy, mint az amerikaiaknak. Nekik a karácsony az csak december 25., szóval nem talál benne semmi meglepőt, hogy a szilveszter estét is többször akarjuk megünnepelni.
pótszilveszterrendhagyó irodalomórakvízverseny lelkes résztvevőiSéta a hét hídon

A San Diego-i magyar közösséggel nagyon aktívan kezdtük a 2017-es évet. Épp, hogy túl lettünk a karácsonyi vásáron, kántáláson, szilveszteren, jött az újév. Hát mi mással köszöntsük, mint pótszilveszterrel? Igazi magyar vacsorát rendeztünk, volt rakottkáposzta, pogácsa, dobostorta, linzer, képvislőfánk, ám a kalóriák csak úgy szaladtak le rólunk a vacsorát követő táncmulatságon. Minden szék üresen maradt, hisz a talpalávalót szolgáltató Két Zsivány mindenkit megtáncoltatott. 

A közösség nem csak a mulatásra, de a kultúrára is szomjazik, ezért immáron harmadjára köszönthettük köreinkben Lutter Imre előadóművészt, aki a hazaszeretet, szerelem és elmúlás témájában tartott rendhagyó irodalomórát. Az elgondolkodtató, sokszor megható, nem egyszer mosolyra fakasztó versekkel újra átélhettük: a költészet nem csak egy elvont lírai műfaj, hanem maga az élet.

A magyar kultúra napját kvízversennyel ünnepeltük, a résztvevők magyar történelmi, irodalmi, földrajzi és néprajzi kérdésekben mérhették össze tudásukat. Az első négy helyezett patinás egri bikavérrel és érdekes könyvekkel térhetett haza.

San Diego-ban az elmúlt napokban szokatlanul sok eső esett, ám pár napja újra szikrázó napsütés fogadott bennünket, így a Kiránduló Klubunk első alkalma verőfényes 22 fokban telt, örömmel tettük meg a 9 km-es "Hét híd sétá"-t a festői Balboa Parkon, hidakon és kanyonokon keresztül.