Miért éppen magyarul? III.

SZABADIDŐBEN MAGYAR NYELVTANULÁS

/ Vágási-Kovács Anna /
vagasi.kovacs.anna képe
Miért szánja valaki a szabadidejét Buenos Airesben a magyar nyelv tanulására, nyelvtudása tökéletesítésére? Egy-egy tanítványomat kérdezem…
Balogh Angela a családjávalAngela magyaróránAngela magyaróránAngela magyarórán

Balogh Angela tanítványommal a Zrínyi Ifjúsági Kör hétvégi magyar iskolájában találkozom heti rendszerességgel. Szorgalmasan jár az órákra, még a téli szünetben sem hagyott ki egy szombatot sem! Angela érdeklődő, az órán lehet rá számítani; nála a kérdésem mindig válaszra talál.

Mi motiválja Angelát a magyartanulásban?

“Kicsikorom óta hallottam az apukámat, a nagymamámat, a nagynénimet, és a nagybácsimat magyarul beszélni, de nem értettem őket. Apukám megtanította nekem magyarul a színeket, és más dolgokat, majd mikor Magyarországra ment, még jobban kezdett érdekelni, hogy megtanuljak magyarul.
Emlékszem, hogy a nagymamám fényképeket mutatott, és magyarul beszélt hozzám, emlékszem, hogy egyszer a hupikék törpikék rajzfilmet néztük együtt. Noha nem értettem belőle semmit, tetszett. És arra is emlékszem, hogy a nagymamámmal azt játszottuk, hogy magyar neveket adtunk a plüsseimnek. Szórakoztató volt kitalálni a neveket.

Azért is szeretnék megtanulni magyarul, mert meg akarom ismerni ezt a szép országot, amit csak történetekből, és fotókról ismerek. Szeretnék Budapestre menni, mindent megnézni, és látni az ott élő családomat.

Azért is érdekel a magyar nyelv, mert véleményem szerint ez egy kivételes, szép, és összetett nyelv.“