Majális Hannoverben

/ Csöngedi Nikolett /
csongedi.nikolett képe
Immár 18 éve, hogy megrendezik minden év május 1-jén a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében a Magyar Majálist. Így volt ez idén is. A rendezvénynek ezúttal a Hannover szívében található csodálatos zöld övezet adott helyet.
Az egyesület vezetői készítik a finomságokatanyák napjamajális játékosanmajális

A zord idő ellenére közel 80-an vettek részt a május elseji ünnepségen. Hannoverből és környékéről, de még Münchenből, Ausztriából is jöttek, hogy együtt ünnepeljenek a magyarok.  Kicsiktől a nagyokig, idősektől a fiatalokig minden korosztály képviseltette magát az alkalmon.

A nap első fele inkább a kisebbekről szólt: családi csapatversenyt rendeztek, ahol kitörő lelkesedéssel küzdöttek a legkisebbek is. (Nem beszélve az apukákról és az anyukákról!). Volt itt kötélhúzás, akadályverseny, s más feladatok is. A játékot követően pillanatok alatt hosszú sor alakult ki a grillpult előtt, ahol az ilyenkor hagyományos sült virslik és sült húsok, friss saláták (amelyeket a résztvevők saját kezűleg készítettek), friss kenyerek és (szintén a résztvevők jóvoltából) házi édességek várták a megéhezett sokaságot.

A nap talán legmeghatóbb pontja volt, hogy az OVI - SULI szervezésében a gyermekek felköszöntötték édesanyjukat, nagymamájukat Anyák-napja alkalmából, egy kis énekkel és verssel, valamint virágocskával.

Ezúton ismét köszönet illeti a Magyar Egyesület Vezetőségét, akik nem csak a szervezéssel töltöttek sok időt, hanem a kivitelezésben is aktívan részt vettek.