Magyar várakról készültek alkotások Buenos Airesben

A Rákóczi Szövetség felhívására rajzoltak a hétvégi magyar iskola diákjai

/ Vágási-Kovács Anna /
vagasi.kovacs.anna képe
A Rákóczi Szövetség felhívására a Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK) több diákja — tanáraik gondos vezetése mellett — több héten keresztül tanulmányozta Magyarország gyönyörű várait, erődtemplomait, majd választotta ki a szívéhez legközelebb állót, és örökítette meg rajzban.
Raik Juhász Federico, 7 éves — „Zrínyi a példakép!” - SzigetvárCollina Lucas, 9 éves — Tokaji várValentin Irina, 7 éves — „Tündérvár” - HollókőMallát Csilla, 8 éves — Tokaji vár

A gyerekek fantáziája korosztályuknak megfelelően az „Az én váram” vagy a „Magyar várak a történelem viharaiban” kategóriákban szárnyalhatott. A pályázat lezárult. Mintegy 1200 gyermek küldött rajzot a felhívásra a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóra közösségeiből. Várjuk az eredményeket, és bizakodunk, hogy a zsűri több ZIK alkotást is érdemesnek talál arra, hogy a verseny második fordulójába jusson! Eredményhirdetés novemberben várható.

A rajzpályázat zsűrijének elnöke Jankovics Marcell. A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, Petneházy Attila miniszteri biztos védnökségével.

Megosztunk néhányat a ZIK diákok alkotásai közül.