Magyar Művészetek Iskolája Fairfieldben

/ Papp Szilvia /
papp.szilvia képe
Január közepén megnyílt a Magyar Művészetek Iskolája Fairfieldben. Az iskola kéthetente, minden második szombaton várja a gyerekeket a Magyar Református Templom parókiáján, Krasznai Tünde-Ilona zongoraművésznő vezetésével.
Írás gyakorlásKözös éneklésÓvodás csoportBújj-bújj zöldág

Ez nem egy mindennapi iskola, hanem egy olyan közösség, ahol családias hangulatban és játszva ismerkedhetnek meg a gyerekek a magyar művészetekkel. A cél a magyar identitás erősítése, közösségben való megtartása magyar művészek munkáin keresztül. Minden óra egy bizonyos téma köré épül, pl. állatok, növények stb. Az első 45 perc az adott témával kapcsolatos kézműves foglalkozásé, a szünet után pedig a témához kapcsolódó dalokkal ismerkedünk meg. Az írás, az olvasás és a helyes beszéd gyakorlása sem marad el.Külön dolgozik az óvodás és a kisiskolás csoport, ám a foglalkozást együtt zárják közös énekkel, körjátékkal.

Később színjátszás, néptánc, kórus és további kézimunkás tevékenységet tervezünk bevezetni, mint például a gyurmázás és az agyagművészet. A tanulók lehetőséget kapnak a szemeszter végén munkájuk bemutatására: képzőművészeti alkotásaik kiállítására és zenei tehetségük megmutatására koncertfellépés keretén belül.