A Kolompos zenekar Zürichben

/ Bóra Eszter /
bora.eszter képe
November 26-án Kolompos koncert volt Zürichben.
Kolompos zenekar ZürichbenLepketánc a Kolompos zenekarralBetlehemezés a Kolompos zenekarralTáncház gyermekeknek a Kolompos zenekarral

A Kolompos zenekart nem kell bemutatni: több mint negyed évszázada játszanak népzenét gyermekeknek. Előadásaik mindig nagy élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak. Ez nem volt másképp zürichi fellépésükön sem. A zürichi magyar közönség már hónap óta izgatottan készült a koncertre, amelyet nagy érdeklődés övezett. A jegyek nagy része már elővételben elkelt, megtelt a nagyterem.

Advent első hétvégéje lévén, a zenekar témája az adventi népszokások, karácsonyi dalok voltak. A zenekar egyből megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. Játszottak megzenésített gyermekverseket, a gyerekek beszállhattak különböző zenés játékokba. A zenekar felelevenítette a betlehemezés régi magyar szokását: a gyerekek felcsaphattak bojtárnak, vagy alakíthattak fejkendős öreg nénit. 

A koncert táncházzal zárult, ahol a gyerekek játékos formában elsajátíthattak néptánc lépéseket. Kicsik és nagyok önfeledten táncoltak. Reméljük a Kolompos eljön máskor is, várjuk őket vissza! 

Köszönet a képekért Szántó Andrásnak!