Kincsestábor 2018, Sydney

Jézus vonzásában

/ Svantner Gergő /
svantner.gergo képe
2018 október 12-14. között a Sydney Magyar Református újra megszervezte családi táborát a KINCSES TÁBOR-t, idén rekord létszámmal, közel száz fővel. Fontos, hogy a hétköznapok mellett jusson idő az együttlétre és a feltöltekezésre is. Ez a tábor egyszerre nyújt kikapcsolódást a mindennapok terhei alól, ad lelki felfrissülést.
Kincsestabor 2018

A tábor jó alkalom volt  kiszakadni a megszokott környezetből, a gyermekeknek gyakorolhatták a magyar nyelvet, megélték magyarságukat, új barátokat szerezhettek, valamint közelebb kerülhettek a gyülekezethez és magához Jézus Krisztushoz. A tábor helyszíne a Kék Hegyekben, Springwoodban a Blue Gum Lodge volt. Barátságos és meseszép természet közeli táborozóhely, mely nem nélkülözi a 21. századi felszereltséget és kényelmet sem.

A tábor fő mottója: Jézus vonzásában. Jézus rengeteg embert vonzott magához. A mai gyermekeket annyi őrületes dolog vonzza, annyi mindennek kerülnek a „vonzáskörébe”. Ma pl. egy játékszer, holnap egy film vagy egy filmsztár veszi teljesen „bűvöletébe” őket s mindent aszerint csinálnak! Amikor Jézus a földön járt, óriási erővel vonzotta magához az embereket. Amikor Jézus a földön járt, mindenki Róla beszélt. Néhány embert teljesen magához vonzott, mint egy mágnes, például a tanítványait. Ők halászok voltak, és ennek a mesterségnek nélkülözhetetlen eszköze a háló. Egyen-egyenként mi is a háló részei vagyunk, akik követjük őt, és maga Isten kapcsol össze bennünket, így állunk össze egy egészként, és így töltsük be a feladatunkat is. De nem mindegy milyen az a háló, és mit akarunk vele fogni, sokszor meg kell tisztítani, mert a halászember is megtisztította hínártól, a szennyeződésektől, hogy betöltse funkcióját és a legjobb eredményt hozza, így nekünk is meg kell magunkat tisztítani, Isten felé kell fordulnunk, nem pedig a világ felé, „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.”(Máté 6: 19-20).

A tanítás mellett, nagyon sok izgalmas elfoglaltságot is találtak maguknak a gyermekek, hiszen egy tábor nem tábor játék és foglalkozások nélkül. A táborhely lehetőséget adott többféle mozgásra, így a tornateremben falmászás, kint az erdős részen akadálypálya, egy nagyobb füves részen pedig katapultépítés tette próbára a fiatalokat. Ezek mellett elmaradhatatlan volt a mindenki által szeretett táncház, valamint a kézművesség. A gyermekek hal alakú agyagot festhettek, valamint saját halat is készíthettek kartonból. A nemezelés is nagy kedvenc volt a kicsik számára, nagy élvezettel gyúrták és színezték a kicsi labdákat. A hagyományt sem megszakítva, együttesen készült el a tábor saját zászlója is, mely összefoglalja az egész hetet. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a lelkész házaspárnak, Péterffy Kundnak és Rékának, akik több hónapos munkát, erőt, időt nem kímélve szervezték meg ezt a tábort. Köszönet a Sydney-i gyülekezet tagjainak az odaadó szolgálatukért, valamint a Sydney-ben levő KCSP ösztöndíjasoknak (Kovács Márton, Nimsz Zsuzsa, Reményi Tamás, Zsidi Sára), akik szintén sokat segítettek a szervezésben és kivitelezésben. Soli Deo Gloria! Istené legyen a dicsőség!