Karácsonyra hangolódás: taizéi ima és forraltbor

/ Palotai-Farkas Júlia /
palotai.farkas.julia képe
Ahhoz, hogy fokozatosan karácsonyra hangolódjunk, szükség van néhány dologra. Például csendre és imára a lelkünknek. Forralt borra és töklevesre a testünknek. Erről szólt a december 9-i találkozó Kölnben.

A Köln környékén élő fiatal felnőttek összegyűltek, hogy együtt készüljenek karácsonyra. Ez az alkalom jó lehetőséget biztosított arra, hogy megálljunk a hétköznapok taposómalmában, és egy picit elgondolkozzunk: hogyan állunk emberi kapcsolatainkkal, és hogyan állunk Istennel. Az ima során felolvasott elmélkedések és énekek segítettek tudatosítani az előttünk álló feladatokat, és rávilágítottak, milyen sok dolog van, amiért hálát adhatunk. A visszajelzések alapján a résztvevőknek sikerült egy fél órányi nyugalmat és békét találni.

                 

Az imát követően finom tök leves és forralt bor társaságában alkalom nyílt arra, hogy kicsit beszélgessünk, ismerkedjünk egymással. Aztán - ahogy lenni szokott, amikor néhány ember összegyűlik, és jól érzi együtt magát - megjelent a zene. Karácsonyi énekek hangzottak el barokk hegedűn, zongorakísérettel. Ez tényleg szívet melengető hangulatot varázsolt. Köszönjük a zenészeknek, hogy ezzel még szebbé tették számunkra az estét!

              

Mivel a program jól sikerült, a jövőben is fogunk hasonlót szervezni.

Sokféle nyelven megtanulhatunk beszélni, de imádkozni, valahogy mindenki a saját anyanyelvén szeret.

És van annak valami ereje, ha mindezt másokkal együtt tudjuk csinálni.