Karácsonyi díszek születése

/ Balog Katalin /
balog.katalin képe
Az advent nem csak a várakozás, hanem a tevékenység és a jótékonyság jegyében is zajlik idén Cardiffban.

December első péntek estéjén egy kis szoba asztalán tornyosultak a ragasztók, üvegek, karácsonyi gömbök, raffia, szalmaszálak, textilanyagok, magyar hímzésminták, csipkék, idézetes lapok és még sok-sok egyéb alapanyag. Mind-mind azért, hogy elkezdődhessen a készülődés a Cardiffi Magyar Gyerekfoglalkozások adventi jótékonysági vásárára. Lassan érkeztek az önkéntesek is, akik az idejüket és a kézügyességüket szánták e különleges célra. De nem csak az emberek érkeztek, hanem házi sütésű libazsíros kenyerek, szaloncukor és Traubi szóda is.

A beszélgetés rögtön beindult, hisz olyanok gyűltek össze, akik előtte még nem is találkoztak. A gyerekfoglalkozás segítésének híre hozta össze a csapatot. Öröm volt együtt készítgetni a kis textilszaloncukrokat, magyar mintákkal díszíteni ki a füzeteket, raffiát tuszkolni a karácsonyfadíszekbe vagy éppen szemezgetni a szaloncukrokból.

Az este jó hangulatát jelezte, hogy a 3 órásra tervezett alkalom 5 órásra nyúlt, és még akkor is volt, aki szívesen maradt volna. De a korábban távozók is felajánlották, hogy szívesen jönnek, máskor is, ha készíteni kell valamit, vagy ha éppen más programot rendezünk. Mert jó volt beszélgetni. Mert jó volt együtt dolgozni valami közös célért. Mert jó együtt.
A kész alkotások pedig magukért beszélnek...