Fiesta Latina Est és ria-ria-hungária! - Hatalmasat mulattak a magyarok Gold Coast-on

/ Bartos Krisztina /
bartos.krisztina képe
2016. június 18-án rendezte meg latin táncestjét a Gold Coast-i Magyar Egyesület a Broadbeach Senior Citizen Centre-ben. Bár nem éppen egy tipikus magyar programot állítottak össze a szervezők, a rendezvény célja az volt, hogy a fiatalabb magyarokat is bevonják a közösségi életbe ezzel a pörgős, vidám, hangulatos eseménnyel. Ez maximálisan teljesült is, hiszen a nagyjából 120 fős vendégségben egyaránt köszönthettük a legidősebbtől kezdve a legfiatalabbig minden generáció tagjait. Az eseményre a Duna Televízió is eljött.
Az est házigazdájával és egyben mentorommal, Horváth GyöngyivelMindenki ropjaGyöngyivel és Samuval szurkolunk a kaszinóbanAz est házigazdájával és egyben mentorommal, Gyöngyivel

A rendezvény vacsorával kezdődött. A vendégeket háromféle menüvel és sok szeretettel várták a szervezők. Az este hangulatát az öttagú O.L.B. Music Production Band emelte lendületes, változatos, ízig-vérig latin zenéjével. Az összegyűlt magyarokat azonban nem csupán az együttes szórakoztatta, ugyanis Szirmai Csaba – a világszerte ismert, sokszoros bajnok magyar származású latin táncos – és partnere, Fatima voltak kedvesek elfogadni a meghívást és részt venni az eseményen. A fantasztikus párperces táncbemutatójuk után tartottak gyorstalpalót is a latin tánc alapjaiból, melyhez 5 párt hívtak ki a színpadhoz. A műsor rendkívül humoros, ötletes, vicces és szórakoztató volt, hol a tapsvihartól, hol pedig a felszabadult nevetéstől volt hangos a terem. Csabáék produkciója után folytatódott a buli, és nagyjából éjfélig megállás nélkül táncolt a vendégsereg. Igazán sikeres programot zárt a Gold Coast-i Magyar Egyesület.

Ám az este itt még nem ért véget. Ne felejtsük el, hogy akkor este – helyi idő szerint hajnal 2-4-ig – játszott EB mérkőzést a magyar focicsapat az izlandiak ellen. A magyar közösség nagyjából harminc, a latin esttől kimerült tagja szurkolt lelkesen és kitartóan a broadbeechi kaszinóban. Van abban azért valami megható, hogy hosszú idő után újra szurkolhattunk a magyar focicsapatnak, és hogy ezt tértől-időtől függetlenül megteszi minden magyar közösség, egy emberként skandálva a ria-ria-hungáriát.