Fergeteges farsangi mulatság Gryllus Vilmossal Birminghamben

Bál, bál, maszkabál, minden jelmez készen áll!

/ Kolárszki Andrea /
kolarszki.andrea képe
Nem mindennapi élményben lehettek részesei a birminghami magyarok február első hétvégéjén. Először látogatott el a térségbe Gryllus Vilmos, és egy felejthetetlen koncerttel lepte meg az itt élő magyarságot. A fülbemászó dallamaival a gyermekeket nyűgözte le, a humorával pedig a felnőtteket szórakoztatta egy egész délutánon át.
Gryllus Vilmos Maszkabál koncert és farsangi mulatság Gryllus Vilmos Maszkabál koncert és farsangi mulatság Gryllus Vilmos Maszkabál koncert és farsangi mulatság Gryllus Vilmos Maszkabál koncert és farsangi mulatság

Az év első családi összejövetelét nagyszerű időzítéssel a farsangi időszak közepére szervezték. Az esemény különleges élményt, sok szórakozást, kikapcsolódást és meglepetést nyújtott mindenki számára. Igazán jó érzés volt látni, hogy mennyien eljöttek erre a közös farsangi mulatságra nem csak Birminghamből, hanem az egész közép-angliai régióból, például Walsallból és Wolverhamptonból is. Ráadásul a walesi KCSP ösztöndíjas, Zsolczer Csilla közreműködésével több család és fiatal Cardiffból és Newportból is ellátogatott hozzánk - így eseményünkön több mint 150 magyar farsangozhatott együtt (ami egyébként telt házat jelentett a helyi közösségi házban).

Ezen a délutánon nem csak a  gyermekek, de a felnőttek is kiszakadhattak egy kicsit a mindennapok sodrásából, hiszen a farsang beöltözős mulatság, valamint ahogyan azt Gryllus Vilmos is mondta:,,egy farsang leginkább attól jó, ha jók a jelmezek, a maskarák. Jelmezben mindenki könnyebben elengedi magát. – így hát kicsik és nagyok mind-mind parádés és igazán kreatív jelmezekben érkeztek. Éppen ezért is az eseményen gyermekeknek jelmezbemutatót, a felnőtteknek jelmezversenyt tartottunk, emellett süteménysütő versenybe is benevezhettek a kreatív felnőttek, valamint a gyermekek nagy örömére arcfestésen és farsangi álarc készítésében is részt vehettek kicsik és nagyok.  Mindezt más nem is tetőzhette volna jobban, mint Gryllus Vilmos Maszkabál dalai. A koncert után pedig egy igazi közös farsangi muzsikálós-táncos élményben részesülhettünk, ahol Rőmer Ádám, a város szimfonikus zenekar 1. szólóbrácsása, valamint maga Gryllus Vilmos is – nem kímélve fennmaradó energiáit – elővette hangszereit és tökéletes hangulatot biztosítottak a táncoslábú angliai magyaroknak.

Hálás köszönet a nagyszerű dallamokért Gryllus Vilmosnak, a szervezésért a Birminghami Magyar Tanodának, a fantasztikus közönségért pedig a közép-angliai és walesi magyarságnak.