Disznótoros ebédhez szólt a nóta Melbourne-ben

A disznótoros Melbourne-ben a téli hónapok elengedhetetlen eseménye

/ Magyari Nóra Antónia /
magyari.nora.antonia képe
Augusztus 18-án disznótoros ebédet rendezett a Magyar Ház az Ifjúsági Szövetséggel, a Boronia road-i Magyar Központ nagytermében. Családias hangulattal, finom ételekkel és magyar nótákkal várták a vendégeket.
HangulatTáncbemutatóRégi barátokGazdára várva

Ebben a hónapban már a második disznótoros mulatság volt Melbourne-ben, ez a magyar közössėg berkeiben egyáltalán nem rendhagyó. A Magyar Kultúrkör disznótorosa után már tudható volt, hogy előtte semmit sem ajánlott enni, mert az ételek mennyisége és minősége is kifogástalan. Nem csalódott senki! Erdős Rozika konyhájában kiváló gulyásleves készült, a kolbász és hurka most is Győri János keze munkáját dícsérte. Természetesen  magyar pálinkával fogadták a vendégeket, amely hamar meghozta a jó hangulatot. A zenét Paska Béla szolgáltatta, Albert Károly pedig magyar nótacsokorral és népdalokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Nem is kellett sokat várni, amíg az első táncosok megjelentek a parketten. Jó látni, hogy ezeken az összejöveteleken milyen jól érzik magukat az itteni magyarok és milyen gyorsan készek a táncra! Albert Károly és felesége, Hien, a Melbourne-i közössėg lelkes táncospárja rövid táncbemutatót tartott, de ezen kívül is folyamatosan bíztatták a jelenlévőket a táncra. 
Az esemény tombolahúzással zárult, Marót Márta, a Magyar Ház vezetője, Fejér-Henkul Arany és kislánya, Stephanie sorsolta ki a nyereményeket. Ösztöndíjas társammal, Kalocsai Alexandrával mi is segítettünk a terem feldíszítésében, illetve az ételek felszolgálásában és beleláthattunk a háttérmunkálatokba. Sok önkéntes keményen dolgozott, hogy az ebéd ilyen jól sikerüljön és, hogy örömet szerezzenek a Melbourne-i magyaroknak. Köszönet érte!