Cserkészvacsora Los Angeles-ben

A Los Angeles-i cserkészcsapat hagyományos cserkészvacsorája

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe
Nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, sok vendéget vártak a Los Angeles-i cserkészek. A készülődés már jóval a vacsora előtt kezdődött. Schachinger Lívia tervezte a vacsora menüjét és készítette elő az alapanyagokat a finom ételekhez. A vacsorát megelőző nap összegyűltünk és megkezdtük a vacsora előkészítését. Pucoltunk, aprítottunk, vágtunk. Lelkes, segítőkész kezek készítették a finom vacsorát.
Schachinger Tamás csapatparancsnok köszöntőjeMalacsütés. A főkonzul és felesége is megcsodálta a nyárson sült malacot.A cserkészvacsora közönségeCserkészvezetők a színpadon

A megszokott módon, az előző évekhez hasonlóan, idén is készültek műsorral a Los Angeles-i cserkészek. A kiscserkészek, apró seregélyekként beutazták Magyarország híres településeit. Az apró gyerekek elmondták az adott város miről híres, milyen látnivalók találhatóak ott, melyek a főbb nevezetességei.

A cserkészvezetőkkel készültünk egy népdallal, melyet cserkészlányok és felnőtt cserkészek közösen adtak elő. Készültünk egy néptánc előadással is, melyet a Húrok népzenei együttes kísért. A cserkészek nagyon ügyesen adták elő a koreográfiát, hatalmas tapsot kapva a közönségtől. A műsor része volt még egy meglepetésprodukció, amelyre a csapatparancsnokkal, Schachinger Tamással és az egyik cserkész apukával, Szabó Gáborral, már hetekkel a vacsora előtt próbáltunk. Három dalt dolgoztunk át, melyet közösen adtunk elő. A produkcióban részt vett még Indri Dániel, az Egyesült Magyar Ház ösztöndíjasa. A vacsora alatt a Húrok népzenei együttes szolgáltatta a zenét.

A vacsora nagyon sikeres volt, a vendégek közt volt a Los Angeles-i Magyar főkonzul, Széles Tamás és felesége Nagy Ildikó is. A vacsora egyik főfogása és egyik fő látványossága a helyben sütött malac volt, melyet Varsányi Csaba és felesége, Varsányi Betti készített. Mindenki csodájára járt a nyárson forgó malacnak, melyet este szolgáltunk fel a többfogásos vacsora részeként.

Nagyszerűen sikerült a cserkészvacsora, ahol a vendégek a finom vacsora mellé egy jól megszerkesztett, színvonalas műsort láthattak.