Bristoli, tanodai új év…

/ Szabó Andrea /
szabo.andrea képe
A Bristoli Magyar Tanodában 2020-tól újabb tevékenységekkel bővítjük palettánkat.
Gyermek néptánc csoportunk első foglalkozásaGyermek néptánc csoportunk első foglalkozásaGyermek néptánc csoportunk első foglalkozásaElső furulya óránk

Azzal a céllal, hogy még színesebb, változatosabb oktatásban részesülhessenek a hozzánk járó gyermekek. A felnőtt néptánc együttesünk mellett, megalapítottuk gyermek néptánc csoportunkat is, ami kéthetente van a tanodai napjaink délutánján. 6 éves kortól járhatnak a csoportba gyermekek egészen 10 éves korig. Kezdeti célunk az, hogy megszerettessük a gyermekekkel a népi játékokat, népzenét, néptáncot, népdalokat és magát a mozgás örömét. Nagyon jó hangulatban telt az első foglalkozásunk, jól érezték magukat a gyermekek. Népi játékokat játszottunk és dunántúli ugrós zenére mozogtunk, ismerkedve egy-két motívummal is.

Másik bevezetett foglalkozásunk szintén gyermekeknek szól: a furulya szakkör. Ezen hangszeres oktatásunkra 7 éves kortól fogadjuk a tanulókat. Első alkalommal 4 kisgyermek vett részt a foglalkozáson. Célunk, hogy minél több gyermek tudjon megismerkedni a furulyával és megszeretve azt, a magyar népdalkincsünket is felhasználva örömét leljék a zenélésben, .