Brémai gyülekezeti alkalom

Úrvacsorás Istentisztelet, majd közös sütögetés

/ Juhos Barnabás /
juhos.barnabas képe
Az Észak-Németországi Református lelkigondozói szolgálat Menkéné Pintér Magdolna vezetésével, havi rendszerességgel hat városban tart istentiszteleti alkalmakat, így szeptember 22. délután Brémára került a sor, ahol az istentisztelet és az úrvacsoravétel után közös sütögetés vette kezdetét.
Evés utáni játékA hús megsült, kezdetét vette a közös evésKészül az ennivalóMegterített úrvacsorai asztal

Az istentisztelet, bár református rendben történik, nem csak református vallású embereket vár, hanem mindazokat, akik magyar nyelven szeretnének Isten igéjéből bátorítást kapni, ezért az alkalmakon több felekezet tagjai is megjelennek. Így történt ez szeptember 22. délutánján is, amikor magyar családok érkeztek az istentisztelet helyszínére és a kezdésig felszabadultan élvezhették az anyanyelvük használatát. Az istentiszteletet a gyerekekkel közösen kezdtük, azonban a kicsik a prédikáció előtt elvonultak egy gyülekezeti terembe, ahol gyermeknyelven hallhatták Pál apostol megtérésének történetét.

A felnőtt közösség a közös úrvacsora után a gyülekezeti kertbe vonult, ahol a gyerekek már közösen játszottak. Kezdetét vette a sütögetés, az eszmecsere, élettörténetek megosztása, de sor került az újonnan érkezők bemutatására is. Az étel elfogyasztása előtt közös hálaadó ima szólt, majd megkezdődött a gondosan elkészített ételek elfogyasztása. Ezt követően sem a sietségről szólt az alkalom, ugyanis folytatódott a beszélgetés, a gyerekek visszavonultak játszani a homokozóba, gyerekkuckóba.

A sötétedés azonban megállította az együttlétet, és kezdetét vette a közös elpakolás. Mindezek végén, mosollyal az arcokon, egyetértett a közösség abban, hogy szükség van a következőkben is az ilyenfajta közösségi alkalmakra.

Rövid interjú néhány résztvevővel.