Apák napja Melbourne-ben

/ Szalóki Petra /
szaloki.petra képe
Ausztráliában szeptember első vasárnapja az édesapáké. Az apák napját megünnepli a melbourne-i magyar közösség is, így ezen a szeptemberi hétvégén három egyesületben ünnepeltek. Egy héttel később, szeptember 9-én a Kék Duna Szövetség ünnepi ebédjére is sor került, ezt a Gyöngyösbokréta Tánccsoport előadása színesítette.
Micsoduck zenekardr. Horváth - Németh Adrienn konzul a táncosokkalÜnnepi ebéd a Kék Duna - Délvidéki Magyar SzövetségnélA fellépők és a melbourne-i konzuli iroda képviselői

A Kék Duna – Délvidéki Magyar Szövetség 2002-ben olvadt össze a Parkmore Soccer Club futballcsapatával, hogy egymást segítve minél erősebb egységet alkothassanak. A klubház mellett található saját futballpályájuk is, ami helyet biztosít a csapat edzéseinek. A szövetség minden hónapban egyszer vasárnapi ebédet rendez, amelyek közül a szeptemberinek az apák napi ünnepség lett az apropója. Erre az eseményre kapott meghívást fellépőként a Gyöngyösbokréta Tánccsoport.

A táncosok, zenészek részt vehettek a gazdag ebéden, majd sokszínű műsorral szórakoztatták az összegyűlt vendégsereget, akiknek sorai között köszönthettük a melbourne-i konzuli iroda képviselőit is. Elsőként györgyfalvi muzsikát adott elő a Micsoduck zenekar, majd a felnőtt tánccsoport kiegészülve egy párral az utánpótlás csoportból györgyfalvi táncokat mutatott be. A műsor keretében megismertettük a szövetség tagjait a hagyományos györgyfalvi viseletekkel, amelyeket a fellépést követően közelebbről is megvizsgálhattak. Ezt követően a zenekar dunántúli összeállítását hallgathatták meg a résztvevők, majd kalotaszegi legényes és csárdás következett, zárásképpen pedig a mezőségi Buzáról láthatott táncokat a közönség.

A műsorszámokban közreműködött két ösztöndíjas társam is, Oberhofer Csenger - aki népzenetanárként tevékenykedik – harmonikán, Horváth Dóra pedig – aki magyar tanárként érkezett Melbourne-be – hegedűn játszott a zenekari műsorszámokban, ezúton is köszönöm nekik a részvételt.

Köszönjük a meghívást a szövetségnek, reméljük, hogy a jövőben is ellátogathatunk hozzájuk!