Alma koncert és adventi vásár Chesterben

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
A december mindig nagyon különleges hónap: lezárja az épp végéhez közeledő évet, elmélyülésre és a szeretteinkkel való együttlétre ad lehetőséget az adventi készülődés során.
Chester, vásár, adventChester, vásár, advent, kézművesChester, vásár, advent, Alma-koncertChester, vásár, advent, Alma-koncert

Mi is ezt a hangulatot akartuk megteremteni a Chesteri Magyar Közösség adventi vásárában azzal, hogy kézműves foglalkozásokon készíthessenek a gyerekek saját kezű ajándékokat szüleiknek, barátaiknak. 

A nap a magyarországi Alma együttes koncertjével kezdődött. Két hónapos szervezés előzte meg az egy órás koncertet, nem kevés váratlan eseménnyel fokozva a sikert. Mikor szeptemberben mentorom, Kádárné Szász Hilda mondta, hogy ez a rendezvény milyen nagyszabású lesz, mekkora költséggel jár, én pedig tudtam, hogy a Chesteri Magyar Közösség alig másfél éve működik, hát...bevallom, kicsit hitetlenkedtem. Azonban abban a pár szeptemberi hétben, amit már együtt dolgoztam HiIdával, mégis éreztem a realitást. Szisztematikusan és hatalmas lendülettel terveztük meg a lépéseket, hogy minden simán menjen. Így is történt! Közel 200 magyar kisgyerek és felnőtt örült, énekelt, táncolt és tapsolt együtt az Alma együttes dalaira. Fantasztikus hangulatot teremtett az 5 fiú!

A koncert végén lehetőség volt CD-t és pólót venni, majd dedikáltatni is azokat. A zenészeink bár siettek a következő gyerekcsapathoz, nyugodtan és mosolyogva fogadták az újabb és újabb fotózási, és aláírási kéréseket. Végül ők meg ajándékba kapták azt a plakátot, amit a gyerekek a koncertre várakozva készítettek a zenészeknek emlékül. Nagy volt a meghatódottság a fiúk részéről! Még ilyet nem is tapasztaltak, hogy kapnak a gyerekektől hazavihető emléket...

A zenés délelőtt után a koncertezők átvonultak az adventi vásár helyszínére, ahol jóízűen fogyaszthatták el a magyaros ebédet. Volt isteni gulyás, kolbász, hurka, töltött káposzta, s kürtőskalács, meg lángos is.

 

A délután folyamán a gyerekek adventi kézműves foglalkozások közül választhattak, arcot festethettek, s kipróbálhatták az ugrálóvárat is. A felnőttek pedig először Kádár Ferenc táncbemutatóját élvezhették végig, majd maguk is táncra perdülhettek a táncházban. Pihenésként tombolán sorsoltuk ki a felajánlott tárgyakat, s folyamatosan válogathattak a vásárosok szebbnél szebb portékái közül.

A nap zárásaként pedig a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanodát képviselő gyerekek meggyújtották énekkel kísérve az adventi koszorú első gyertyáját.

Nagyszerű nap volt, nagyszerű eseményekkel! Nagyon büszke vagyok mentoromra, Kádárné Szász Hildára és Babenyecz Attilára, a Chesteri Magyar Közösség egyik főtámogatójára, hogy hittek a koncert létrehozásának sikerében. Igazuk volt, mert nemcsak mi chesteriek örülhettünk a szép napnak, hanem a vendégeink is többek között Liverpoolból, Manchesterből, Hullból is.