Adománygyűjtés rászoruló családok számára Ligonierben

/ Kertész Adrienn /
kertesz.adrienn képe
A ligonieri egyházközségek, köztük a magyar Bethlen Közösség, közös erővel gyűjtöttek adományt rászoruló családok részére.
Adománygyűjtés

A "Forth Ligonier days", azaz a Ligonieri Erődítmény napjai egy minden évben megrendezésre kerülő három napos amerikai fesztivál. Az ünnepség a környék nagyszabású rendezvénye. A megközelítőleg 100 000 fős fesztiválon a Ligonier környéki magyarság is minden évben képviselteti magát.

A ligonieri Bethlen Közösség - a helyi KCSP-ösztöndíjassal képviseltetve magát - a környékbeli egyházakkal összefogva adománygyűjtő szolgálatot végzett a Ligonier környékén élő szegény családok számára, ezzel is reprezentálva a ligonieri magyarságot a jótékony kezdeményezésen.

A befolyt adományokból a rászorulók számára a Ligonier völgyében élő egyházak egyesülete tartós élelmiszereket vásárol, és azokat szállítja el a segítségre szoruló családok számára. A ligonieri keresztyén gyülekezetek közösségének összefogása - amelynek a magyar reformátusok, a ligonieri Bethlen Közösség is tagja -, nem egyszeri alkalom volt. Élelmiszerbankjukba rendszeresen gyűjtenek tartós élelmiszereket, amivel az egész év folyamán támogatják a nélkülözőket, a nehéz körülmények között élőket.

Az adománygyűjtés elsődleges célja ez alkalommal azonban - talán meglepő módon - nem a minél nagyobb befolyó összeg volt, hanem hitünk kifejezése, és az, hogy jelen legyünk az ünnepségen, mint keresztyén közösség. Ezért is ajándékoztunk mindazok számára, akik azt szívesen elfogadták, egy-egy fehér, fából készült keresztet, amit a megajándékozottak odahaza kihelyezhettek az udvarukra, így kifejezve hitünket. Tehát a cél az volt, hogy hitünk vállalásával másokat is arra ösztönözzünk, hogy kifejezésre juttassák mások előtt meggyőződésünket, s e mellett egy szép szolgálatot is vállaltunk a befolyt adományok jótékony célra fordításával.