60 éve zajlik a mulatság a Frankfurti Magyar Bál és Táncházon

/ Medvecki Szilvia /
medveczky.szilvia képe
Idén is fergeteges hangulatban zajlott le a 60 éves Frankfurti Magyar Bál és Táncház.
Piros-fehér-zöldben pompázik a terem a frankfurti magyar bálonA magyar bál plakátja előttBáli hangulat Frankfurtban

A hagyományosan évenként, a tél végén megrendezett Frankfurti Magyar Bál és Táncház idén 60. alkalommal várta az érdeklődőket. A rendezvénynek otthont adó Stadthalle Hofheim földszinti báltermében a Cifra és a Rezeda táncegyüttesek gondoskodtak az igazi magyar táncról, és mindannyian együtt izgulhattunk az elsőbálozókkal, akik palotás táncukkal nyitották meg a bált.

Az emeleti táncházban a Varázskör Zenekar muzsikájára gömöri, moldvai, kalotaszegi és mezőségi tájegységek táncait ismerhették meg az érdeklődők Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai, Gresa Dávid és Balogh Eszter vezetésével. A földszinti nagyteremben a színpadon az Asterix Tánczenekar teremtett fergeteges báli hangulatot.

A frankfurti magyar bálon együtt szórakoztak a helyiekkel a szerte Németországból, sőt Svájcból érkezők. A jegyértékesítésben magam is aktív részt vállaltam, így megtapasztalhattam, milyen széles körben ismert és szeretett ez a rendezvény, és sokan szenvedélyesen harcoltak a kedvenc helyeik megszerzéséért. Még a bál estéjén is érkeztek látogatók, akik remélték, hogy az esti pénztárnál még jegyhez juthatnak.

A bál napján nagy sürgés-forgás volt a helyszínen: az asztalok és a termek díszítése, a tombolatárgyak előkészítése és a szórólapok asztalokra kikészítése gondos kezek munkájával elkészült, így a bálra érkezőket hangulatosan megvilágított és berendezett helyszín fogadta, ínyenc falatok, desszertek és italok várták a büfében, valamint élőzene, tánc és néptánc adta meg a koronáját az estének. A hajnalig tartó mulatságnak a jövő évben is lesz folytatása, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.