Wallingfordi Magyar Fesztivál

/ Orosz Sára /
orosz.sara képe
Sokéves hagyomány a Magyar Fesztivál Wallingfordban. A Connecticut állambeli kisvárosba az esemény ebben az évben is rengeteg látogatót vonzott.
Magyar Fesztivál WallingfordbanNépzenei műsor a Wallingfordi Magyar FesztiválonKürtöskalácsot tessék!Vásár a Wallingfordi Magyar Fesztiválon

Szeptember 18-án, a connecticuti Wallingfordban a magyar zene, tánc és konyha volt a főszerepben. Az eseményre több százan eljöttek - ha csak az elfogyasztott ételmennyiséget vesszük is a számítás alapjául. A vendégeknek déltől egészen estig kínált kulturális programokat az immár 98 éves Magyar Ház, és lángost, gulyást, töltött káposztát, sokféle magyaros fogást a közösség néhány lelkes tagja.

Volt szerencsém az előkészületekben is részt venni a fesztivált megelőző napon, ahol egy dinamikus közösség munkáját segíthettem.

A népzene- és néptáncbemutató egy New Yorkból érkezett csapatot dicsér, a program nagy sikere pedig Dr. Somogyi Balázst és a rendkívül aktív szervező csapatot. Amíg a Magyar Ház színpadán szinte folyamatosan történt valami, az udvarán nemcsak magyar ételeket ehettek a látogatók, de vásárolhattak is Magyarországra jellemző termékeket a hímzett terítőtől az Erős Pistáig.