„A vonaltól a portréig…“ címmel rajz és festőtábort tartottak Bécsben az AMAPED szervezésében

/ Kőrösiné Forgó Ilona /
korosine.forgo.ilona képe
Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete 4 napos intenzív rajz és festőtábort szervezett Bécsben Felföldi Anna grafikus vezetésével. A rendezvényre 10-től 102 éves korig jelentkezhettek, akik szerették volna rászánni az őszi szünet egyrészét, hogy rövid idő alatt megtanuljanak jól rajzolni és festeni.
„A vonaltól a portréig…“ címmel rajz és festőtábort tartottak Bécsben az AMAPED szervezésében „A vonaltól a portréig…“ címmel rajz és festőtábort tartottak Bécsben az AMAPED szervezésében „A vonaltól a portréig…“ címmel rajz és festőtábort tartottak Bécsben az AMAPED szervezésében „A vonaltól a portréig…“ címmel rajz és festőtábort tartottak Bécsben az AMAPED szervezésében

 

 

Felföldi Anna magyar grafikus-illusztrátor, aki jelenleg Norvégiában él, speciális módszerével több mint 20 éve segít a rajzolni és festeni vágyóknak. Az AMAPED-ből is több volt tanítványa választotta az alkotói pályát. Tanítványait így biztatja: semmi másra nincs szükség a sikerhez, mint hogy valóban meg akarjuk próbálni.

Ez a négy nap igazi nagy kaland volt a résztvevő gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az első két napon a rajzolás világában merülhettek el, a harmadik és negyedik napon pedig a festés, a színek és árnyalatok világa bűvölte el őket.

Az Ausztriában, Bécsben élő magyarok számára páratlan lehetőség, hogy magyar nyelven ilyen eseményeken van lehetőségük részt venni. Évekkel ezelőtt azért tartották fontosnak, hogy létrehozzák ezt a tábort, mivel az egyesület tevékenységében a művészetek irodalmi, illetve zenei altípusai már számos foglalkozás tevékenységeiben megjelentek, viszont a képzőművészet elhanyagoltabb terület volt. 

Felföldi Anna által tanított módszer a külföldön élő magyar fiataloknak és idősebbeknek egyaránt segít a beilleszkedésben is, megerősíti önbizalmukat, így magabiztosabban, bátrabban ki tudnak állni magukért és könnyebben meg tudják oldani a külhoni élettel járó nehézségeket is. A rajz és festő táborban alkalmazott módszer hozzájárul a belső harmónia megteremtéséhez, a résztvevők az alkotáson keresztül meg tudják teremteni a nyugalmat, mely az élet összes többi területére kihat.