Volt egyszer egy Melbourne-i Húsvét

/ Fábián Vilmos /
fabian.vilmos képe
Programokkal teli Húsvétot éltek át a Melbourne-i magyarok, akik az ünnep kapcsán töltött káposzta, rántott hús, csülök, lángos és egyéb ínyencségek fogyasztása mellet színes programválaszétból válogathattak.
tanckep

A Melbourne-i magyarok 2024. március 31-ét a Regnum Marianum Egyházközség templomában ünnepi szentmisével kezdték, ami után következett az ünnepi ebéd. Az étlapon rántott hús, töltött káposzta, kolbász illetve lángos szerepelt, amely magyar ételek végül nem is vallottak szégyent.

Az előadást Dr. Albert Károly és felesége Hien nyitotta szatmári táncokkal. Ezután a Fonó Néptáncegyüttes gyerekcsoportja népi játékokat adott elő, majd a felnőtt csoport magyarpalatkai táncot táncolt. A néptánc előadások sorait az ismét fellépő, de ezúttal kalocsai táncokat bemutató Károly, és Hien zárta. Zárásként a házigazda Regnum Marianum magyar iskolájának gyerekei adták elő A Pál utcai fiúk "Mi vagyunk a Grund" című dalt énekelték és kísérték hangszerekkel, ami szívmelengetőre sikerült.

A nap második felében a programok a Magyar Központban folytatódtak, ahol szintén finomabbnál-finomabb ételekkel várták az érdeklődőket. Az előadásokat most jómagam és Almer Zsófia szintén KCSP ösztöndíjassal nyitottuk és magyarpalatkai táncokkal táncoltunk. Ezután Ismét fellépett Károly és felesége, somogyi táncokkal, majd a Fonó Táncegyüttes mutatta be a szilágysági táncokat, amelyben szintén lehetőségem nyílt szerepelni. Az este hátralevő részében Pityu szintetizátora hozta el számunkra a 90-es évek hangulatát és csábított a táncparkettre időset és fiatalt egyaránt.