Visszatérés a jövőbe

/ Várnagy Andrea /
varnagy.andrea képe
Azt mondják, hogy mindenkinek van egy saját időgépe. Ami a múltba visz, az az emlék, ami a jövőbe, az az álom... Nagy várakozással érkeztem október 1-én – a Zene Világnapján – Münchenbe, amely egyben visszatérés is volt, hiszen korábban zeneakadémiai éveim alatt, ebben a gyönyörű és izgalmas városban éltem éveken át.
Müncheni érkezésOktóber 23-i videó forgatás Gubinecz Ákos és Várnagy AndreaBemutatkozás a Bajor-Magyar FórumnálBemutatkozás a Bajor-Magyar Fórumnál

Megőriztem magamban a város sokszínűségét, lendületét és elegáns hangulatát, mely élmények azonnal újra a felszínre törtek, amikor vasárnap este a Hauptbahnhof peronján leszálltam a vonatról.

Nagyon jólesett, hogy az állomáson várt a szállásadóm, Tolnay-Knefely Rita, akinek a sok-sok segítő tanács mellett egy olyan biztonságot adó hátteret is köszönhetek, amelyre nagy szükség van a beilleszkedés és az integrálódás során.

Biztató volt, hogy már az első munkanapon támogatólag fogadtak a müncheni Főkonzulátuson, annak ellenére is, hogy nem egy megbeszélt találkozóra érkeztem. Sokat jelentett, hogy azonnal érezhettem a segítőszándékot, amely bíztatást jelent számomra az elkövetkező hónapokra.

Hasonló nyitottság fogadott azon szervezetek részéről is, akikkel október során felvettem a kapcsolatot a jövőbeni együttműködés reményében.

A hónap kiemelkedő eseménye volt számomra, hogy részt vehettem a fogadószervezetem, a Bajor-Magyar Fórum elnökségi ülésén október 13-án, ahol szeretettel biztosítottak arról, hogy mellettem állnak, és ötleteimet támogatva mindannyian bízunk az elkövetkező 9 hónap eredményes közös munkájában.

Német nyelvű bemutatkozásomat követően mentorom, Ravasz Ákos is ismertette az Elnökséggel a közös terveinket, illetve mentorhelyettesem, dr. Kelemen Mária is vázolta a rám váró feladatokat.

Az október 23-i, nemzeti ünnepünkre egy olyan személyes, saját ötleteken alapuló kis videó-összeállítással emlékeztünk Gubinecz Ákos müncheni KCSP-ösztöndíjas társammal, amelynek fókuszába a müncheni események kerültek, verssel, népdalokkal illusztrálva az akkori történéseket.

Nagyon megtisztelő volt számunkra a sok pozitív visszajelzés, és egyben ösztönzést is jelent további anyagok elkészítésére.

Nagyon hálás vagyok, hogy segítőkész, támogató emberek vesznek körül, őszintén remélem, hogy az elkövetkező hónapok is hasonlóan inspirálóak lesznek, és a szervezetek bizalmát eredményes munkával tudom megköszönni, illetve tevékenységüket érdemben tudom segíteni.