Verőfény szavalóverseny Bécsben a Központi Szövetség szervezésében

/ Kalmár Eszter /
kalmar.eszter képe
Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szerveztek Központi Szövetségéhez tartozó Bécsi Magyar Iskola idén áprilisban 24. alkalommal rendezte meg Verőfény elnevezésű, a Kárpát- medencét átívelő szavalóversenyét.
yyaa

A több mint félszáz jelentkező Ausztriából, többek között Bécsből, Innsbruckból, Linzből valamint a határontúlról, Erdélyből, Délvidékről és Felvidékről érkezett.

A bécsi Collegium Hungaricumban tartott szavalóversenyen több korosztály is megmutathatta vers- illetve prózamondó képességét. Az ovis korosztálytól kezdve egészen a gimnazistákig bezárólag komoly és minőségi előadásokat hallhatott a 3 tagú zsűri. A zsűri tagjai helyi tanárok és irodalom szakértők valamint Pirityiné Szabó Judit, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője voltak.

Miután az ovis és kisiskolás gyerekek elmondták verseiket, barkácsolással és zenéléssel várták őket a Bécsi Magyar Iskola tanárai. Míg a legkisebbek ragasztottak, vagdostak, színeztek és énekeltek, addig a nagyobb diákok is megméretették tudásukat.

Az intenzív nap végén, a zsűri számos díjat osztott ki. Akik lemaradtak  a helyezésekről, sem volt okuk szomorkodásra, hiszen minden kis és nagy versenyző könyvjutalommal térhetett haza.