Valentin bál Niagara Fallson

Uralkodó volt a vidám hangulat!

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Az Árpád ház működése óta minden év februárjában megrendezik a Valentin bált, ez az egyik legpatinásabb évindító esemény.
Valentin bál dekoráció készen álla terem a vendégek fogadásáraDíszvendégeink a Torontoi főkonzulátusrólTombola húzás, mindig a helyi magyar gyeremekek húzzák a tombolákatEgészségünkre

Nagyon jó hangulat kerekedett, hiszen a Hangulat zenekar szolgáltatta a zenét. Ők a helyiek nagy kedvence, így nem is ültek sokáig a székekben a vendégek, a finom vacsorát követően táncra is perdültek.

Mivel ez az egyik legfontosabb esemény az év elején, ezért nagyon odafigyel mentorom, Maggie a  a dekoráció tervezésére, számomra ez a legkedvesebb rész: a terem feldíszítése és a vendégek fogadása. Mindig izgalommal várom ezt a pontot.

Az önkéntesek sokat segítenek és a saját ötleteiket is beleviszik a programhelyszín, illetve az ételek kialakításába, ettől lesz igazán különleges az Árpád házi Valentin bál. Szőke Gitta néni és kedves segédei szépen megtervezett menüsorral várták a vendégeket. Ragulevessel indítottunk, majd Orly csirkecomb sörbundában különleges barack csatnival, sült burgonya és saláta, töltött sertés hústekercs sült mázas céklával és sajttorta gyümölcs mártással volt a desszert. Az a szép a konyhai munkában, hogy a Gitta néni vidámsága szépen rászáll a személyzetre, így vidám környezetben könnyebbé válik a nehéz fizikai munka.

Megtisztelt bennünket jelenlétével a torontói főkonzulátusról Dr. Laky Takács Péter közösségi diplomata, Kiss Rita konzul, kolléganőjük. Kalmár Tamara és KCSP ösztöndíjas társam, Csibi Balázs, aki képeket készített az eseményről, melyet ezúttal is köszönünk.

A vendégek köszöntését követően felhívtam a figyelmet az elkövetkezendő időszak környékbeli, saját programjainkra, illetve a MEGAvers szavalóversenyre is. Mivel 20 kisgyermek volt jelen ezen a rendezvényünkön, föl is ajánlottam a segítségem a felkészüléshez.

Több mint 220 magyar jött össze: nem csak kanadaiak, de pár amerikai magyar is ellátogatott hozzánk. Ez a határ közelsége miatt nem meglepő.

Jó volt látni és megélni, ahogy a helyi magyarság békében együtt ünnepli a Bálint napot.