vagasi.kovacs.anna

2020.11.18.
Online megemlékezés mindenszentek ünnepe, halottak napja alkalmából
November elsején, mindenszentek ünnepe, és halottak napja alkalmából a Mindszentynum közössége egy megható megemlékezés keretében, online tisztelgett azok emléke előtt, akik megtértek Teremtőjükhöz, és akiket a Mindszentynum közössége saját...
2020.08.19.
Maku és Marci mesealkotása
Vannak tanítványaim akik szépen megértetik magukat magyarul, de olykor nehézséget okoz nekik a választékos, árnyalt kifejezésmód. Magyartudásuk pallérozásában sokat segítenek a játékos meseszövési módszerek, amit online is lehet gyakorolni. A Zöldi...
2020.07.14.
Sofia Ricchini: Szent László
Szent királyunkra, Lászlóra emlékeztünk liturgikus ünnepén, június 27-én, a buenos aires-i Szent László Iskolában is, ami nevét a gondos Pesti József jezsuita papnak köszönheti.
2020.07.04.
Krisztus Keresztje Magyar Evangélikus Gyülekezet temploma, Buenos Aires
Június 4-én társadalmi kezdeményezésre, a magyarországi történelmi egyházak támogatásával, Magyarország-szerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve.
2020.07.03.
Ronan Priscila szörnyecskéje
Vannak tanítványaim, akik szépen megértetik magukat magyarul, de olykor nehézséget okoz nekik a választékos, árnyalt kifejezésmód. Magyartudásuk pallérozásában sokat segítenek a játékos meseszövési módszerek, amit online is lehet gyakorolni. Ronan...
2020.07.03.
Collia Luqui üzenete
"A buenos aires-i Zrínyi Ifjúsági Kör családjai majdnem 70 éve táplálják, és nem engedik kialudni a magyarság lángját." - szól a ZIK üzenete a jövő nemzedékének.
2020.07.02.
Kodály Szeminárium argentin és uruguayi diákok számára, 2019.
A június végén közzétett cikkemben olvashatták az Argentin Kodály Egyesület elnökével, Carolina Wagnerrel készített rövid interjút, amelyben hivatásáról kérdeztem.
2020.06.20.
Rólunk szól – A buenos aires-i magyar közösség hírlapja
Mindig jó egymásról hallani. Mindig jó időről időre viszontlátni egymást.
2020.06.19.
Ronan Priscila cinegéje
Az idén ötödik alkalommal megrendezett Megavers a Diaszpórában című tehetségkutató versmondó versenyre 70 fiatal jelentkezett szavalatával. Ausztráliából, Kanadából, az Amerikai Egyesült Államokból és Argentínából kapott pályázatokat a zsűri.
2020.06.18.
A Zrínyi Ifjúsági Kör ovisai Buenos Airesben
Ne viccelj... Óvoda online? – volt az első gondolatom. Bármilyen hihetetlennek tűnt még néhány hónapja, hogy 2-6 éves gyerekeknek óvodai foglalkozásokat tartsak online, ez kezd a kicsik és nagyok hétköznapjainak természetes részévé válni.