Ünnepélyes elnökségváltás a Venice-i Magyar Házban

/ Utassy Ádám /
utassy.adam képe
Az esemény különleges jelentőséggel bírt a magyar közösség számára, hiszen a Magyar Ház fontos kulturális és diplomáciai szerepet tölt be.

 

Az ünnepség a leköszönő elnök, Grell Anna egy megható beszédével kezdődött. Visszatekintett a hivatali ideje alatt elért sikerekre és köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták munkáját. A beszéd után az új elnök, Csiszár Margit ünnepélyes esküt tett, melynek során megígérte, hogy tovább viszi a Magyar Ház hagyományait és értékeit. Ezen felül a Vezetőségbe megszavazott tagok is szintén esküt tettek arra, hogy munkájukkal a Magyar Ház érdekeit szolgálják.

A ceremónián részt vettek a helyi magyar közösség tagjai, valamint – az ünnepi hangulatot emelve – a Venice-i Magyar Házban gyakorló kis szerb néptánc csoport is, akikkel a Magyar Háznak remek kapcsolata van. Ez a tánccsoport kedveskedett a megjelenteknek egy előre begyakorolt koreográfiával, színesítve az amúgy is kiemelkedő jelentőséggel bíró estet.

Csiszár Margit, a Venice-i Magyar Ház új elnöke, beszédében hangsúlyozta a magyarság fontosságát itt Amerikában. Elmondta, hogy célja a Magyar Ház programjainak bővítése, valamint a magyar kultúra és művészet népszerűsítése Venice-ben és azon túl is. Feladatának tekinti, hogy tovább erősítse, és még több emberhez eljuttassa a magyar kultúra szépségeit.