Újévi táncház Hagenben

/ Pacsura Dávid István /
pacsura.david.istvan képe
Január 27-én a Hagenbe látogató két évvel ezelőtti ösztöndíjas jóvoltából rendeztünk táncházat, óriási sikerrel !
Hageni táncházHageni táncházHageni táncházHageni táncház

Nagyboldogasszony havának utolsó szombatján szépen sereglettek a környéken élő magyar népek a hageni Vadrózsa Táncegyüttes próbatermébe. A Magyarországról ideérkező három tagú vonós zenekar népi muzsikája olyan szépen, tisztán hallatszott, hogy messzire szállt az Észak-rajnai kisváros ködös januári csöndjében.

Remek hangulatú táncházzal kezdte meg az idei év munkáját a Vadrózsák csapata. A két évvel ezelőtt itt tevékenykedő ösztöndíjas látogatása jó alkalmat kínált egy nyilvános mulatság meghirdetésére. A megjelentek létszáma és a buli időtartama is magáért beszélt. Több mint 60 ember táncolt még éjfélkor.

A program késő délután egy gyermek táncházzal kezdődött, ahol szintén nem maradt el a várt siker. Az aprók szorgos lépteit a felnőttek egyre nagyobb kíváncsisággal követték, míg végül teljesre duzzadt a létszám. Felcsendült a széki táncmuzsika. Az itt lévők szinte kivétel nélkül táncra perdültek. A táncok elsajátításához segítség is rendelkezésre állt, ahogyan az egy táncházban már csak lenni szokott.

A sok ember alig-alig fért el egy nagy körben. A hangulat kiváló volt. A széki után, gyimesi táncok következtek nagy sikerrel. Ezután mezőségi, szatmári és még szászcsávási dallamokra is örömködhettek az igazán kitartóak.