Újévi operettgála Nürnbergben

/ Juhász Gergely /
juhasz.gergely képe
2019. január 26-án a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület újévi operettgálát szervezett, amelynek helyszíne a nürnbergi Palmengarten vendéglő díszterme volt. Így köszöntötte a nürnbergi és környékbeli magyarság az újévet.
Újévi operettgála NürnbergbenÚjévi operettgála NürnbergbenÚjévi operettgála NürnbergbenÚjévi operettgála Nürnbergben

Az év végi Katalin-bálhoz hasonló élményben lehetett részük azoknak, akik eljöttek a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület újévi operettgálájára. Az újév köszöntése mellett éppen a Katalin-bál az egyik ok, amiért az egyesület egy olyan bált szervezett, amely a korábbi években még nem szerepelt a programban. A legutóbbi Katalin-bál ugyanis olyan nagy sikert aratott, hogy a szervezők ezen felbátorodva végül megszervezték a mostani, újévi operettgálát. A döntés őket igazolta, hiszen ez a bál is telt házas lett, több mint 200 vendéggel.

Az este folyamán négy felvonásban csendültek fel a magyar operettirodalom legnépszerűbb dallamai zenekari kísérettel, amely hajnalig tartó tánccal folytatódott. Kálmán Imre, Lehár Ferenc és más zeneszerzők fülbemászó slágereit Vigh Ibolya, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese és Buta Árpád, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára előadásában hallhatta a közönség. Az este további részében ismét Máthé Isti és zenekara gondoskodott a jó hangulatról.

Az operettgála másik apropója az volt, hogy a 2019-es évvel elkezdődött a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület 50 éves évfordulója, amiért a szervezők a megszokottnál is gazdagabb, jubileumi programokkal készülnek az egész év során. Az egyesület a soron következő farsangi bálját 2019. február 23-án tartja a TSV Falkenheim vendéglőben.