Rizsfelfújtat készítettünk a Teleházban
Rizs, tojás, vaj, liszt, tej – ezekből az egyszerű alapanyagokból egy habkönnyű finomságot lehet készíteni. A rizsfelfújt elkészítése se nem költséges, se nem bonyolult, a legszebb benne pedig az volt, hogy az Észak-Macedóniában élő magyarok nem is ismerték ezt a receptet.
A desszert elkészítését Cseri Edit, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének legújabb tagja mutatta be a helyi háziasszonyoknak.
Edit Szekszárdon született, de már évek óta Észak-Macedóniában él. Őt is, akárcsak számos más Teleház tagot, a szerelem hozta ebbe a balkáni országba. Kisfiával részt vett már a húsvét előtti tojásfestési foglalkozásunkon, most pedig ezzel a különleges recepttel lepte meg a szervezet tagjait.
A sütés-főzés nem csak az új receptek megismerése miatt jó. Közben ugyanis kötetlenül tudunk barátkozni, jobban meg tudjuk ismerni egymást. Remek csapatépítő foglalkozásnak bizonyult ez a kezdeményezés.
A munka végén pedig mindenki meg is kóstolhatta az elkészült finomságot, sőt olyan is akadt, aki másnap már otthon is elkészítette az újonnan elsajátított recept alapján a rizsfelfújtat.