Újabb magyar finomsággal bővült a szkopjei magyarok receptesfüzete

Rizsfelfújtat készítettünk a Teleházban

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella2024 képe
Folytatódott a sütő-főző tanfolyam a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetében. Ezúttal egy egyszerű, de nagyszerű édesség elkészítését tanulhatták meg az itteni háziasszonyok. A rizsfelfújt elkészítésének csínját-bínját Cseri Edit mutatta meg a szkopjei hölgyeknek.
A csapatA rizsfelfújt próbája az evésLekvárral tálaljuk Mindenki Editre figyel

Rizs, tojás, vaj, liszt, tej – ezekből az egyszerű alapanyagokból egy habkönnyű finomságot lehet készíteni. A rizsfelfújt elkészítése se nem költséges, se nem bonyolult, a legszebb benne pedig az volt, hogy az Észak-Macedóniában élő magyarok nem is ismerték ezt a receptet.

A desszert elkészítését Cseri Edit, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének legújabb tagja mutatta be a helyi háziasszonyoknak.

Edit Szekszárdon született, de már évek óta Észak-Macedóniában él. Őt is, akárcsak számos más Teleház tagot, a szerelem hozta ebbe a balkáni országba. Kisfiával részt vett már a húsvét előtti tojásfestési foglalkozásunkon, most pedig ezzel a különleges recepttel lepte meg a szervezet tagjait.

A sütés-főzés nem csak az új receptek megismerése miatt jó. Közben ugyanis kötetlenül tudunk barátkozni, jobban meg tudjuk ismerni egymást. Remek csapatépítő foglalkozásnak bizonyult ez a kezdeményezés.

A munka végén pedig mindenki meg is kóstolhatta az elkészült finomságot, sőt olyan is akadt, aki másnap már otthon is elkészítette az újonnan elsajátított recept alapján a rizsfelfújtat.