Újabb könyvadomány a londoni magyar nagykövetségtől

/ Dr. Harrach Gábor /
harrach.gabor képe
A londoni Szent István Ház könyvtára – a tavaly elindított megújulási folyamat részeként – a napokban egy 26 kötetes, reprezentatív történettudományi sorozattal gazdagodott.
A Borovszky-kötetekCsicsó János és Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A magyar kormány megbízásából, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével a Méry Ratio Kiadó nemrég megjelentette a Borovszky Samu által szerkesztett Magyarország vármegyéi és városai című 26 kötetes monográfiasorozat reprint, díszkötéses kiadását. Az összességében több ezer oldal terjedelmű mű a történelmi Magyarország vármegyéinek földrajzi, kulturális, néprajzi, természeti és gazdasági viszonyait mutatja be. A sorozathoz kiegészítésként egy angol nyelvű összefoglaló kötet is készült a Magyarország iránt érdeklődő külföldi olvasók számára. A sorozat újbóli megjelentetésének célja, hogy történelmi ismeretanyagot kínáljon a külföldi magyar közösségek számára, s egyúttal identitáserősítésül is szolgáljon számukra.

A londoni magyar nagykövetség – a március végi több száz kötetes könyvadomány után – ezúttal egy Borovszky-féle sorozatot ajándékozott a Szent István Háznak. Az adományt Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet adta át Csicsó János angliai magyar katolikus főlelkésznek, a Házat működtető ARKME egyházi elnökének.