Új gyermekkönyvtár a chesteri Szóló Szőlő Tanodában

Magyar nyelvű adománykönyvekből

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
Magyarországi és angliai magyarok adományaiból jött létre a magyar nyelvű könyvtár Chesterben.

Régi álma vált valóra Kádárné Szász Hilda tanodavezetőnek, amikor erre a tanévre sikerült összeállítani egy gyerekkönyvekből álló kis könyvtárat Chesterben. Nagy örömünkre a közösségi ház, ahol a tanoda működik, rendelkezésünkre bocsájtott egy helyiséget, ahol a könyveket kipakolhattuk. Több helyről érkeztek az adományok: egyrészt chesteri magyaroktól, másrészt magyarországi adományozóktól.

Tavaly a KCSP- ösztöndíjas Szabó Ágnes iskolája ajánlott fel először könyveket, az idén pedig a velencei iskolám diákjai és szüleik adakoztak a tanoda javára. Szép számban érkeztek a kisebbektől a nagyobb gyerekek számára is olvasmányok, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb magyar könyvet.

Reményeink szerint sok örömteli órát töltenek el a szülők, és a gyerekek a mesék, történetek olvasásával, ezzel is kicsit közelebb kerülve Magyarországhoz, a magyar irodalomhoz, a magyar nyelvhez.

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában is hozzájárult a könyvtár kialakulásához, szép példát mutatva a magyarországi és a diaszpórában élő emberek kapcsolódási lehetőségére.