Törzsasztal ALUMNI, Nürnberg

/ Bodorné Péter Judit /
bodorne.peter.judit képe
Bár az előző években kialakult egy olyan szokás, hogy egyik évben Nürnbergben, következő évben Kastlban szerveződik az évi „szokásos” Törzsasztal, idén novemberben ez másképpen alakult.
Több korosztály, idősb és fiatalabb Kastlisok egy helyenA legtöbben már nem először jöttek el a Törzsasztalra.Az egyesület elnöke, Schmidt Károly sok köszönő, bíztató szót kapott.Schmidt Karesz Frankfurtból hozta el az ilyenkor elmaradhatatlan Mikulás csomagocskát.

A korábbi visszajelzéseknek, kéréseknek engedve, maradt idén is Nürnberg ennek a találkozónak a színhelye, egyszerű, praktikus okokból, mivel a részvevők nagy többsége jobban meg tudja közelíteni a várost.

Schmidt Károly, az egyesület elnöke és Katona Ágnes, elnökségi tag már szeptemberben megkezdték a szervezést, Karcsi lefoglalta a Müller’s Restaurant különtermét, ahova november 18-ra hívták a Kastlis diákokat egy kötetlen, jó hangulatú vacsorára, beszélgetésre.

Az előzetes visszajelzések alapján 25 főre lehetett számítani, aztán meglepetésként megérkezett Müller Gyuri is. Először természetesen az azonos korosztályból érkezők ültek körül egy-egy asztalt, de miután a vacsorát mindenki elköltötte, már beindult a mozgás, a költözés, többen váltottak asztalt, érdeklődtek egymásról, ki hogy van, mi történt vele az elmúlt években. Természetesen Schmidt Karesz révén idén is küldött csomagocskát a Mikulás.

Örömünkre a részvevők között volt Gelléri Emil, volt egyesületi elnök helyettes is, őt unokája kísérte el. A teljesség igénye nélkül, Galac Zoli kislányával, Stuttgart mellől, Schmidt Karesz és Szilágyi Zsuzsi Frankfurtból érkeztek, Pajor Laci és Müller Gyuri bácsi Kastlból, és többen a környező településekről, ill. Nürnbergből jöttek el.

Került az asztalra finom házi sütemény is Gitta által, amit mindenki szívesen fogadott. Gyuri bácsi és Karcsi is említette, hogy december 9-10-én lesz Kastlban a helyi karácsonyi vásár. A hír hallatára már elkezdődött a szervezkedés, ki, kivel, mikor tud elmenni, azért, hogy ismét eltölthessenek egy rövidebb estét együtt, közösen.

Beszélgetés közben elhangzott olyan kérdés is, hogy „Csak ez az egy Törzsasztal szokott lenni évente?”– utalva arra, hogy lenne igény több találkozási lehetőségre is. Persze a Pünkösdi találkozó minden évben megrendezésre kerül, mint az év egyik legnagyobb eseménye, illetve sokat beszélgettek a balatoni, illetve hévízi, nyári Törzsasztalról is, hiszen annak is már jó híre, hagyománya teremtődött a utóbbi néhány évben.

Az elnökség rövid megbeszélést tartott szűk körben, így egy kis munka is belefért az esti programba. Szóba került a BGA nyertes pályázati eredménye, ami a napokban lett végleges, ez igazán jó hír az egyesület számára.

Az étteremre nem lehetett panasz, az ételek finomak voltak, a felszolgálok gyorsak, rugalmasak, annyira, hogy a 22:00 órai zárástól függetlenül, 23:30 körül lépett ki az utolsó Kastlis az étteremből. Kint már semmi, a kellemetlen, hűvös eső sem, ronthatta el a jó hangulatú estét.

Viszont látásra hamarosan, Kastlban, a karácsonyi vásár alkalmával!