Téli vacsora a Clevelandi Magyar Múzeum szervezésében

Jótékonysági est

/ Jártó-Kocsis Emőke /
jarto.kocsis.emoke képe
Clevelandben az idén immár 23. alkalommal tartottak jótékonysági téli vacsorát. Az ünnepi eseményt a Clevelandi Magyar Értékek Egyesülete vagyis a Cleveland-i Magyar Múzeum szervezte, amelyre október 19-én, szombaton a Canterbury Golf Klubban került sor.

A rendezvény este 6 órakor kezdődött egy kis aperitive-vel. Az alaphangulatot David Balzer zongorajátéka adta. Az est ceremóniamestere Kozmon George volt. A „Campbell” teremben 7 órakor hivatalosan is megnyitották a rendezvényt. Elsőként Kézdi Alex, a Magyar Múzeum elnöke tartotta meg köszöntő beszédét, aztán bemutatták a díszvendégeket: Dr.Horváth J. Theodore-t, illetve Szappanos Zsuzsát és Istvánt. A vendégek, szervezetek bemutatása után 7:30-kor elkezdődött a vacsorával egybekötött borkóstoló. Kezdetben Mészáros Elemér méltatta és ismertette a különböző borfajtákat. A különleges borok Magyarország különböző tájairól érkeztek, mint Budapest, Szeged, Debrecen, Miskolc. Több bortípussal is megismerkedhettek a kedves részvevők, mint például testes, száraz vörös Kékfrankos, vagy félszáraz rosé, illetve fehér, mézédes aszú stb. A vacsora megkezdése előtt Mezei András atya, a Szent Imre és Szent Erzsébet Templomok plébánosa és Szabó Bertalan Péter evangélikus lelkész mondtak asztali áldást.

A menü a következőkből állt: előétel – márványsajtos saláta, főétel: töltött csirke Florentine módra, sült burgonya fontine krémmártással vagy sült nyelvhal, burgonya Lyonnaise módon, vagy töltött téli tök zöldséggel és rizzsel. A desszertet kedvelők meleg Bourbon tortát fogyaszthattak vaníliás öntettel. Az est folyamán folyamatosan elérhető volt a kávé, illetve szalonnába burkolt vízigesztenye, apró ráktorta, citromos remoulade és friss pogácsa.

A vacsora után nagyszabású tombola következett. Az est hangulatát tovább emelte az állandó élő zene, amit a Harmónia zenekar szolgáltatott. A zenekar ismert és közkedvelt magyar dalokat, nótákat játszott. Külön minden asztalhoz is ellátogatott, hogy lehetőséget biztosítson a különféle dal kívánságoknak.

A rendezvény kapcsán saját feladataim voltak: előreklámozás, kapcsolatépítés, illetve a vendégek fogadása.

A résztvevők száma meghaladta a 100 főt. Végezetül mindenki jóllakottan, nagyon jó hangulatban távozott. Ez az ünnepi alkalom méltó folytatása volt az eddigi megkezdett hagyománynak.