Téli tábor a Calgary-i cserkészcsapatoknál

Betlehemezés

/ Boldizsár Botond /
boldizsar.botond képe
Téli tábort tartottak a Calgary-i cserkészcsapatok 2023. december harmadik hétvégéjén Girl Guide Camp Jubileeban, nem messze a várostól. Számtalan programban volt részünk, kézműves programok, meseerdő, számháború, sportoltunk is sokat, és négy új kiscserkészt avattunk! Szombat este pedig betlehemes előadásainkat mutattuk be a szülőknek.
Karácsonyfa díszítés ElcsendesedésKiscserkész ígéret tételKézműves foglalkozás

Szombaton reggel 10 óráig kellett megérkeznünk, amíg a gyerekek elfoglalták az erdei kis házat, addig a vezetőkkel feldíszítettük a termet, bepakoltuk a felszerelést, berendeztük a konyhát, és a zászlófelvonáshoz is előkészítettük a zászlót. 

Mikor már mindenki odaért, zászlófelvonással, imával, és eligazítással kezdtük a napot. Ezt követően őrsi foglalkozások voltak, melyeken volt még lehetőségünk gyakorolni már jelmezben is az esti betlehemes előadásunkat. Kézműves foglalkozás alkalmával többféle karácsonyfadíszt készíthettek a gyerekek.

Ezután két csapatot alkotva töltöttük meg az erdőt számháborúzó cserkész gyerekek sokaságával. A kék csapat nyert 3:2-re. Miután kint jól elfáradtunk, bent egy mókás csapatépítő feladat várt ránk őrsönként, majd közösen karácsonyi dalokat énekeltünk az esti betlehemes előadásokra készülve, illetve János bácsi karácsonyi áhítatát hallgattuk meg elcsendesedve.

Következett az este fénypontja a tábortűz, melynek keretén belül előadtuk a betlehemes produkcióikat, amivel az őrsök készültek, és számos karácsonyi népdalt énekeltünk az ekkora megérkezett szülőkkel. Az estét zászlólevonással zártuk, és csapatunk négy új kiscserkésszel is bővült, ígéretet is tettek a csapat, és a szülők előtt.

Ezt takarodó követte, de még nem ért véget a nap, mert a Krampusz ellopta a betlehemi csillagot, így este a keresésére indultunk őrsönként. Sikeresen megleltük, így már nyugodt szívvel térhettünk nyugovóra. Másnap reggel korán keltünk, a szokásos reggeli rutint (reggeli torna, zászlófelvonás) követően reggeliztünk, majd különböző állomásokon tanulhattak új dolgokat a gyerekek, a magyar karácsonyi hagyományokról, Szent István koráról, készültek a tábortűzi estre valamint az udvaron egy kis szabadtéri játékidő is belefért. Ezt követően összepakoltunk kitakarítottunk, levontuk a zászlót és elindultunk haza, még várt ránk a raktárba való visszapakolás, a vezetőkkel közösen ezzel is hamar végeztünk.