Télapó itt van… Birminghamben

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina képe
A Birminghamban élő magyar közösség egyik legnagyobb összejövetele minden évben, a december elején megrendezett Mikulás ünnepség a Birminghami Magyar Tanoda és Kulturális Központ szervezésében.
Holle anyó bábelőadásTalálkozás a MikulássalMikulás csomagomMikulás ünnepség

Idén december 7-én várták kicsik és nagyok együtt a Mikulást. Már az ünnepséget megelőző foglalkozásokon is készültünk, gyakoroltuk a dalokat, hogy a Mikulás biztosan eljöjjön, hiszen, ha nem éneklünk neki, akkor nem fogja tudni hová kell mennie. A hangulatot Balatoni Dóra, a Batyu Színház bábos színésze alapozta meg Holle anyó előadásával, a büfében pedig magyaros ízek csábították a jelenlévőket, többek között sokak kedvence, a kürtőskalács is. A szünet végén közös éneklésbe kezdtünk, jelezve a Mikulásnak, hogy ideje megérkeznie. Krampuszával együtt köszöntötte a gyerekeket, mindenkihez volt egy kedves szava, és természetesen egy kis csomagja. A Mikulás az önkénteseket is meglepte, mert megérkeztek a szervezet logójával, feliratával ellátott egyenpólók is.

A közösség ebben az időszakban rendszeresen gondol másokra, így összefogva a Most élsz, a Kikapcs és a Sweet Life és a Flexi Transz csapatával, ebben az évben is cipősdoboz akciót hirdetett, és a csomagokat az ünnepség után indították útjára Magyarország felé, a Sorsod a sorsom alapítvány közreműködésével.

További képek az ünnepségről a Tanoda Facebook oldalán érhetők el.