„Télapó itt van!”

Mikulásünnepség a Magyar Iskola Wokingban

/ Kardulesz Rita /
kardulesz.rita képe
Megérkezett a Mikulás Wokingba a tegnapi hideg téli, ám napsütéses napon, december elsején.
Hol van már a Télapó?Ezen a napon a piros volt a legnépszerűbb színA nap egyik remek alkotása Végre megjött a Télapó:)

Az eseménynek helyszínt adó Mayford Village Hallban az iskola csapata, azaz tanárai és segítői: Árpi, Dóri, Eszter, Gábor, Gyöngyvér, István, Kata, Kriszta, Laci bácsi, Matilda, Márton, Melinda, Petronella és Rita fogadták a résztvevőket. Az ünnepi díszbe öltöztetett teremben közel kétszáz mosolygós gyermek és szülő gyűlt össze, és foglalták el helyüket a nézőtéren. A nap első programjaként Kram és Pusz színpadi kettőse alapozta meg a jó hangulatot. A budapesti Pódium Színház meséjében a két kópénak nem fűlött a foga a szokásos csomagoláshoz, ezért elhatározták, hogy a varázsóra segítségével télből a nyárba ugranak. Aztán persze rájöttek, hogy mégiscsak a szeretet és a közös ünnep a legfontosabb, ezért az útjuk során úgy döntöttek, hogy visszaállítják az órát. A beragadt mutatót csak a gyerekek segítségével lehetett újraindítani, ehhez a kulcs pedig a sok dalocska és vers volt. A várva várt Télapó is megjelent ennek örömére, majd egyenként, név szerint szólította a gyermekeket a színpadra, ahol a mikuláscsomagok átadása is megtörtént a kicsik nagy örömére.

Az előadás után a nézőtér mellett a karácsonyi kézműves műhely fogadta az alkotni vágyó gyermekeket és szülőket, nagy erőkkel és fantáziával készültek a vattatestű és színezős hóemberek, ötletes színes-flitteres karácsonyfák és szemrevaló füzérek.

A terem szélén felállított pultoknál lehetőség volt magyar termékekhez hozzájutni: szép új mesekönyvhöz, fajátékhoz, vagy újra lehetett ízlelni a hazai ízeket, pl. a nosztalgia Pilótakekszet vagy Nógrádi Ropit. Az ebédet a büfében kapható magyaros ételek kínálatából lehetett választani.

Az ünnepi nap nem ért véget a Mikulás látogatásával, az események sorában közös fotó készítése, feladatokban bővelkedő sorversenyes vetélkedő és az azt követő tombola húzása követte, melyen mindenféle érdekes ajándékot lehetett nyerni. A nyerőszámokat az aktuális nyertesek húzhatták ki, az eseményt pedig Laci bácsi szellemes közvetítése fűszerezte.

Igazi családi nap volt, köszönet mindenkinek a részvételért, köszönet Magyar Iskola Woking!